vestnik

(VIDEO) Žilavec: "En gol njim šenkam"

I. B., 20. 2. 2019
Sašo Bizjak
Prvo srečanje Maribora in Mure v aktualni sezoni se je končalo z remijem, drugo pa z zmago Prekmurcev.  
Popularno

Gorazd Žilavec, ki zadnje dni skupaj s Štajercem Matjažem Šalamunom Šalco javnost navdušuje v videih, v katerih vabita na sobotni derbi v Ljudskem vrtu, je za Vestnik spregovoril o marketinški akciji in napovedal, kdo se bo v soboto po 90 minutah bolj veselil. Bodo to Prekmurci ali Štajerci? 

Kdo vas je povabil h kampanji ter kako so nastale ideje?


To je v bistvu akcija Radia City, ki medijsko pokriva NK Maribor. Preko znanca Dejana Vedlina, ki je tam zaposlen, sem se spoznal s kreativno ekipo Reporterja Milana. Ekipa je rabila enega Prekmurca, navijača Mure, in spomnili so se name. To kampanjo so zastavili v pozitivnem duhu. Tudi ko je bila Mura prej v prvi ligi so to bili lepi prijateljski derbiji. Glede na to, da nas je že na prvo tekmo v Maribor prišlo 1200 prekmurskih navijačev, so se v Nogometnem klubu Maribor odločili, da medijsko spromovirajo nogomet, fairplay, slovensko ligo in navijanje. Z ekipo smo se dobili in v sproščenem duhu so nastale ideje za kratke videoposnetke, s katerimi dva navijača posameznega kluba vabiva na derbi. Padla je stava, gre pa za eno simpatično kampanjo in z veseljem sem pristopil k sodelovanju.
Odzivi javnosti so pozitivni. Boste v prihodnje sodelovali tudi z murskosoboškim klubom?
Se dogovarjamo, da bi tudi moj klub promovirali. Sam sem bil v srednji šoli zvest Black Gringos, hodil sem na gostovanja in podobno. Nato sem stik nekoliko izgubil, ker tudi Mura ni toliko gostovala po Sloveniji, zdaj pa smo spet nazaj v prvi ligi in sem zelo vesel ter ponosen.
Ste sicer reden obiskovalec Murinih tekem?
Na tekmo pridem, ko lahko. Po navadi imamo igralci v soboto ali v nedeljo delo, če pa lahko, pa grem z veseljem. Najlažje pridem zraven, ko Mura gostuje. Takrat prideva s sinom, on sicer trenira nogomet v Olimpiji, ampak tako to je. Ati za Muro, sinko pa za Olimpijo.


Kje boste spremljali sobotno srečanje, morda med Murinimi navijači?
V soboto bom zamudil na tekmo, na žalost imam službene obveznosti, pridem pa takoj po predstavi v Ljudski vrt in upam, da bom videl dobro tekmo. Kakšen bo rezultat, je v bistvu drugega pomena, važno je, da je kampanja uspela, odzivi so tudi na štajerskem delu blazno dobri in se mi zdi, da je to zgled dobrega navijanja. Upam, da se bo to pričelo tudi v drugih klubih, da ne bo negativno nastrojenih navijačev. Navijamo za svoj klub, po tekmi pa lahko gremo skupaj na pivo ter pokomentiramo, kaj je bilo na tekmi lepega, ne pa, kaj se je dogajalo okrog igrišča.
Pravite, da rezultat ni prvotnega pomena, toda si ga upate napovedati?
Jaz mislim, da bo dva nič za Muro. Maribor nam letos leži in to moramo izkoristiti. En gol njim šenkam, dva naj pa Mura da. (smeh)
Kako komentirate dejstvo, da so Murini navijači že nekaj dni pred soboto razgrabili vstopnice za gostujoči sektor?
To sem včeraj izvedel od Šalce in sem rekel, kaj si ti nor. Pa pravi on, res ste nori. Zelo sem bil vesel, ko sem slišal ta podatek, se pa tudi Štajerci zelo veselijo tekme. Prekmurci pa so tako še enkrat dokazali, da v Murski Soboti bije nogometno srce.
Tako ste tudi na dobri poti, da dobite stavo?
Res je, Šalca bo prišel na Fazanerijo in nam pekel (smeh). S tem, da jaz mislim, da bo tudi osem tisoč presežena številka, ker je veliko zanimanje, in če je ta najina skupna kampanja pripomogla k temu, sem še toliko bolj vesel. Navijačem za soboto pa sporočam, da bodimo vsi kot eno.

Včeraj sta glavna akterja kampanje gostovala na Radiu City. Spodaj lahko poslušate njune šale in zbadanja.

##YOUTUBE-https://www.youtube.com/embed/3KzQM1ez0pc##


Kakšen je zadnji dvoboj med Žilavcem in Šalco?


Več o stavi pa TU.

Gorazd Žilavec Mura-maribor akcija