vestnik

UKC Ljubljana: ukinjajo pouk in prepovedujejo obiske

J.P., 5. 3. 2020
Bobo
UKC Ljubljana
Slovenija

V Sloveniji so danes potrdili še drugi primer okužbe z novim koronavirusom.

V UKC Ljubljana zaradi omejevanja širjenja okužb ter varovanja zdravja pacientov in zaposlenih z 9. marcem do nadaljnjega ukinjajo pouk in vaje za vse študente in dijake. Delo preko študentskega servisa sicer poteka nespremenjeno. Prav tako se ni mogoče več naročati osebno, ampak le po pošti, elektronski pošti in telefonu. Tudi banka v kliničnem centru bo do nadaljnjega zaprta.

Prepovedi obiskov

V veljavi je tudi prepoved obiskov vseh hospitaliziranih bolnikov v UKC Ljubljana – na polikliniki deluje, a je dovoljen največ en zdrav spremljevalec –; omejena so srečevanja za pokretne bolnike in zbiranje v avlah; prepovedani so poslovni obiski; vstop v urgentni blok je omejen na eno vstopno točko zgolj za bolnike, ki potrebujejo nujno obravnavo; zaprti so vsi vhodi v stavbe UKC, osebje in obiskovalci so usmerjeni na glavne vstopne točke.

Tudi v porodnišnici so prepovedani vsi obiski pri nosečnicah, mamicah in novorojenčkih; v času poroda je lahko prisoten le partner, ki ne kaže znakov respiratorne okužbe; na enoti za intenzivno terapijo novorojencev je dovoljen le obisk zdravega starša; prihod partnerja ob odpustu porodnice in otroka domov je dovoljen; pacientke naj na ambulantne preglede in posege vstopajo le povsem zdrave in brez spremstva, so še sporočili.

Na Pediatrično kliniko je vstop poleg pacienta dovoljen le enemu zdravemu spremljevalcu, ostalim vstop ni dovoljen.