vestnik

0 : 18! In to ni bil rokomet.

Vestnik.si, 19. 4. 2021
Aleš Cipot
Kaja Korošec je tokrat zabila kar šest zadetkov.
Šport

Vsi so vedeli, kdo je izraziti favorit v srečanju zadnje uvrščene in vodilne ekipe SŽNL. A le malokdo je pričakoval takšno razliko v zadetkih.

Igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci so v 16. krogu slovenske ženske nogometne lige na gostovanju dobesedno poteptale Ajdovščino z 18 : 0 (11 : 0). Kaja Korošec je dosegla šest zadetkov, Nina Kajzba, Špela Kolbl in Sara Makovec po tri, Anja Eferl, Lucija Kos in Pija Frešer pa po enega. Pomurje je nastopilo v postavi: Kocijan, Korošec, Kolbl kap., Nemec, Rozmarič, Kos (Zajmi, 46), Horvat, Makovec, Vilčnik (Hofman, 52), Eferl (Frešer, 59), Kajzba. 

žnk-nona-pomurje-beltinci, trening, uvodni-trening
Aleš Cipot
Nina Kajzba je dosegla že skupno 27 golov v prvenstvu.

Pomurke vodijo na lestvici še naprej z vsemi zmagami, imajo 39 točk iz 13 srečanj ter tekmo manj od druge Olimpije (36 točk). Na lestvici strelk je kar pet nogometašinj Pomurja med prvimi desetimi. Na vrhu je sicer Ana Milovič iz Olimpije z 28 zadetki, od drugega do četrtega mesta pa so Nina Kajzba (27), Špela Kolbl (20) in Kaja Korošec (19). Na osmem mestu je Sara Makovec (12), na devetem pa Neli Hofman (11). V naslednjem krogu bo Pomurje v Bratoncih gostilo Cerklje.

žnk-nona-pomurje-beltinci, žnk-cerklje
Aleš Cipot
Koliko žog bo končalo v mreži Cerkljank?

žnk-pomurje-beltinci ajdovščina 0-:-18