vestnik

18 šolarjev iz mestne občine na mednarodne igre v Coventry

Vestnik.si, 11. 8. 2022
MOMS
Na mednarodnih igrah šolarjev bo nastopila tudi Mestna občina Murska Sobota.
Šport

Mestna občina Murska Sobota in Športna zveza Murska Sobota se bosta z mladimi udeležili poletnih 54. mednarodnih iger šolarjev.

Letošnje igre bodo potekale v angleškem Coventryju med 11. in 16. avgustom. Na njem bo sodelovalo 73 mest iz 33 držav iz celotnega sveta. Skupno bo na igrah nastopilo več kot 1500 mladih športnih talentov v starostnem obdobju med 12 in 15 let. 

Soboška občina bo na igrah sodelovala v treh disciplinah in s štirimi ekipami. V košarki 3x3 bo nastopila ženska ekipa in moška ekipa, v namiznem tenisu in nogometu pa moška. Odprava je 23-članska, med njimi je 18 šolarjev, štirje trenerji (Bruna Čeh, Rok Brinar, Jožef Žekš in Rene Cetl), vodja delegacije pa je predsednik športne zveze Andrej Gomboši. 

Iz mestne občine so pred odhodom na igre sporočili, da priprave potekajo že od letošnjega januarja, ekipa pa ima visoka pričakovanja glede gostoljubnosti in rezultatov. 

V Coventry sicer potujejo mladi iz desetih slovenskih mest. "Šport pa ne bo edina točka na dnevnem redu teh iger, katerih namen je tudi spoznavanje drugih kultur in načinov življenja ter druženje mladih z vsega sveta v pravem športnem duhu in prijateljstvu. Ker je bil Coventry proglašen za britansko mesto kulture 2021, želijo sodelujočim mestom z vsega sveta predstaviti tudi svojo raznoliko kulturo in talente. Mladi bodo med svojim obiskom spoznali različne oblike umetnosti in kulture, kot so ples, glasba in poezija," so dodali. 

mednarodne-igre-mladih coventry mestna-občina-murska-sobota