vestnik

2. SNL: Beltinčani do treh točk v Ajdovščini

Miha Šoštarič, 21. 11. 2021
Niko Časar
Z odličnimi predstavami in vestnim zbiranjem točk pa nadaljujejo nogometaši Klime Tratnjek iz Beltincev.
Šport

Do uspeha so varovanci Damjana Gajserja prišli z dvema zadetkoma Gala Grobelnika.

V 2. slovenski nogometni ligi so ta konec tedna na sporedu dvoboji 17.kroga. Nogometaši lendavske Nafte 1903 že drugi tekmovalni vikend niso stopili na zelenico. Najprej so zaradi večjega števila okuženih morali preložiti tekmo s Krškim, zaradi izostanka večih igralcev pa je odpadla tudi včerajšnja tekma proti Rolteku na Dobu.

Z odličnimi predstavami in vestnim zbiranjem točk pa nadaljujejo nogometaši Klime Tratnjek iz Beltincev. Tokrat so gostovali v Ajdovščini in z 2 : 0 (1 : 0) premagali tamkajšnje Primorje in se zavihteli pred Ajdovce (24 točk) na prvenstveni lestvici. Beltinčani imajo sedaj 25 točk in so po nepopolnem 17. krogu na visokem četrtem mestu.

Tekma v ajdovskem športnem parku se je pričela po željah maloštevilnih beltinskih navijačev, ki so si v živo ogledali dvoboj. Že v 9. minuti je Gal Grobelnik povedel ekipo v vodstvo. Nato so se pojavile težave. Najprej je moral v 25. minuti iz igre poškodovani Luka Marič, namesto katerega je na travnato površino stopil Vito Mörec, le šest minut za tem pa je moral predčasno pod prho še Luka Sočič, ki je prejel drugi rumeni karton. Beltinčani so tako morali kar eno uro igrati z igralcem manj. Ko so domači pristaši okroglega usnja pričakovali izenačujoči zadetek, je znova udaril Grobelnik in v 53. minuti, s svojim petim zadetkom v sezoni, povišal vodstvo na 2 : 0. Gostitelji so poskušali prebiti odlično postavljen blok gostov, a jim to ni uspelo. Beltinski nogometaši so se s svojimi pristaši veselili zaslužene šeste zmage. V zadnjem letošnjem prvenstvenem obračunu se bo Klima Tratnjek prihodnjo soboto, 27. novembra, v Beltincih pomerila z velenjskim Rudarjem, ki so ga v prvem delu prvenstva Beltinčani premagali v gosteh z 2 : 1.

Primorje Ajdovščina: Pintol, Dobnikar, Itrak (Kuraj, 58), Jakopović, Šolaja, Džuzdanović kap., Zavnik, Badžim, Bobarić, Čakš, Jalinous (Nagode, 58). Trener: Borivoje Lučić.

Beltinci Klima Tratnjek: Zver, Marič (Mörec, 25), Pihler (Klobasa, 71), Grobelnik (Hari, 88), Antolin, Džumhur (Andrejč, 71), Raduha kap., Sočič, Zeljković, Žaler, Rantaša (Balažic, 88). Trener: Damjan Gajser.

nafta-lendava nogomet gal-grobelnik