vestnik

2. SNL: Beltinčani tretjič zapored, visoka zmaga Lendavčanov

Miha Šoštarič, 17. 9. 2020
Jure Zauneker
Nogometna tekma NK Beltinci in NK Krško
Šport

Z dvoboji 7. kroga se je danes nadaljevalo prvenstvo v 2. slovenski nogometni ligi.

Nogometaši Beltincev Klime Tratnjek so na domačem igrišču gostili Krško. Pred okoli 200 gledalci so se tretje zaporedne zmage veselili gostitelji, ki so slavili s 3 : 1 (0 : 0).

V prvem polčasu sta obe ekipi sprožili nekaj strelov proti vratom nasprotnika, vendar sta bila vratarja Domen Zver (domači) in Matko Kramer (gostje) vedno na pravem mestu. Takoj po odmoru so gostitelji prišli do vodstva. Jan Kristl je v 49. minuti lepo podal do Mitje Mauka, ki je s četrtim zadetkom v sezoni popeljal svoje moštvo v vodstvo z 1 : 0. Mauko je moral par minut po dosežen zadetku zaradi poškodbe z igrišča, zamenjal pa ga je Samo Žalik. Beltinčani so še naprej igrali napadalno, kar se jim je obrestovalo v 73. minuti, ko je uporabno žogo Luke Verbiča v mrežo gostov potisnil Mateo Verunica, ki je zadel na tretji zaporedni tekmi. Štiri minute za tem je bil zmagovalec odločen. Vito Mörec je odlično prodrl v kazenski prostor gostov, podal do osamljenega Žalika, ki je povišal na 3 : 0. Gostom je uspelo v 85. minuti z zadetkom Luke Ankovića znižati zaostanek. Beltinčani, ki jih v soboto čaka domača tekma proti novomeški Krki, imajo zdaj 12 točk in so trenutno na šestem mestu.

beltinci, nogomet, nk-beltinci, nk-krško
Jure Zauneker
Nogometna tekma NK Beltinci in NK Krško

Beltinci Klima Tratnjek – Krško 3 : 1 (0 : 0)

Športni park Beltinci, 200 gledalcev, sodnik Alen Borošak (Spodnji Duplek). Strelci: 1 : 0 Mauko (49), 2 : 0 Verunica (73), 3 : 0 Žalik (77), 3 : 1 Anković (85). Rumeni kartoni: Zeljković, Sočič, Mörec, Balažic; Vrdoljak, Domić, Rajačić. Igralec tekme: Jan Kristl (Beltinci Klima Tratnjek).

Beltinci Klima Tratnjek: Zver kap., Šipoš (Balažic, 46), Andrejč, Verbič, Mauko (Žalik, 58), Sočič (Maučec, 81), Kristl, Mršič (Kuzma, 87), Zeljković, Verunica (Lukač, 81), Mörec. Trener: Radovan Karanović.

Krško: Kramer, Smiljanić, Anković, Radić, Brkić (Mrvič, 66), Budimir, Korošec, Pamić kap. (Đurić, 62), Vrdoljak (Rajačić, 80), Domić, Pranjić. Trener: Iztok Kapušin.

beltinci, nogomet, nk-beltinci, nk-krško
Jure Zauneker
Nogometna tekma NK Beltinci in NK Krško

Z odličnimi predstavami nadaljujejo tudi nogometaši Nafte 1903, ki so v tem krogu v gosteh kar z 10 : 0 (5 : 0) premagali Šmartno 1928. Za Lendavčane so v polno zadeli Jaka Bizjak (16 - 11m, 27, 28, 53), Meshack Izuchukwu Ubochioma (19), Nermin Haljeta (43, 67, 89), Lucian Pozsgai (59) in Vedran Vinko (76). Nafta 1903 ostaja na visokem drugem mestu s 17. točkami, v naslednjem krogu pa bo v nedeljo v Lendavi gostila Brežice Terme Čatež.

nogomet klima-tratnjek krško 2-snl