vestnik

2. SNL: Beltinčani tudi brez Gajserja boljši od Ptujčanov

Vestnik.si, 14. 11. 2021
Jure Zauneker
Damjan Gajser
Šport

Lendavčani zaradi virusa ostali doma.

Ta konec tedna so na sporedu dvoboji 16. kroga, s katerimi se je pričel drugi del prvenstva v 2. slovenski nogometni ligi. Ker se je v moštvo lendavske Nafte 1903 naselil virus, je tekma proti Krškemu v gosteh preložena, so pa na zelenico stopili nogometaši Klime Tratnjek, ki so v Beltincih gostili ptujsko Dravo. S peto zmago v sezoni, bilo je 2 : 1 (2 : 1), so se Beltinčani zavihteli na trenutno sedmo mesto (22 točk) in so le točko za Lendavčani, ki pa imajo odigrani dve tekmi manj.

V beltinski ekipi je tokrat zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov manjkal Aleksandar Zeljković, že četrti rumeni karton pa je v prejšnjem krogu prejel tudi beltinski trener Damjan Gajser, katerega je tokrat na klopi nasledil njegov pomočnik David Vinkovič.

Po dveh neuspelih poskusih Stiana Džumhurja in Aljaža Antolina v prvih minutah dvoboja so se v beltinskem taboru prvega zadetka razveselili v 11. minuti, ko se je sam pred vratarjem ptujske Drave Urošem Poljancem znašel Gal Grobelnik in dosegel tretji zadetek v sezoni. Ptujčani so prvič resneje zapretili v 28. minuti, ko so preko Simona Rogine tudi dosegli izenačujoči zadetek. Gostitelji so tudi po izenačenju imeli terensko premoč, ki so jo kronali tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom v prvem polčasu. Po predložku Marina Rantaše je bil najbolj priseben v nasprotnikovem kazenskem prostoru Luka Marič. Tudi v drugem polčasu premoč gostiteljev, ki so si priigrali številne priložnosti. Zmago s 3 : 1 je v 85. minuti potrdil Marič.

lendava, nafta-beltinci
Jure Zauneker
Slika je simbolična.

V naslednjem krogu bodo Beltinčani prihodnjo soboto, 20. novembra, gostovali v Ajdovščini pri Primorju.

Beltinci Klima Tratnjek: Gyergyek, Sočič, Žaler, Kudumija, Rantaša, Raduha kap. (Maučec, 87), Antolin, Marič, Pihler, Džumhur (Mörec, 61), Grobelnik. Trener: David Vinkovič.

Drava Ptuj: Poljanec, Šlamberger, Drenenšek kap., S. Rogina (Šabeder, 83), Dobnik, Bozgo, Kahrimanović, Penič (Baligač, 46), Vogrinec, Čeh (Janežič, 63), Kraner (Krušič, 72). Trener: Andrej Kvas.

beltinci nogomet 2.snl