vestnik

2. SNL: Beltincem točka na Koroškem, Nafta 1903 poražena v Novem mestu

Miha Šoštarič, 5. 10. 2019
Aleš Cipot
Beltinci so po uspešno izvedeni 11-m osvojili točko.
Šport

Prvo oktobrsko soboto so bili na sporedu dvoboji 12. kroga v 2. slovenski nogometni ligi. Prekmurska predstavnika sta gostovala.

Beltinci Klima Tratnjek se iz Raven na Koroškem vračajo s točko (1 : 1), lendavska Nafta 1903 pa je v Novem mestu zabeležila četrti poraz v sezoni (2 : 3). Lendavčani so na petem mestu z 22 točkami in za vodilnim Kalcerjem zaostajajo že sedem točk, Beltinčani pa so trenutno enajsti z 11 točkami.

Beltinski »žuti« nadaljujejo niz neporaženosti. Tretjo tekmo zapored niso izgubili, s čimer so se nekoliko odlepili od najslabših ekip v ligi. Tokrat so proti Fužinarju Vzajemci od 64. minute igrali brez izključenega Luke Sočiča, ki je dobil dva rumena kartona. Gostitelji so številno premoč kronali v 75. minuti, ko je zadel Tadej Trdina. Ko je že vse kazalo na osmi poraz beltinske ekipe so Korošci v 88. minuti nepravilno v svojem kazenskem prostoru zaustavili Jana Kristla, najstrožjo kazen, vredno velike točke, pa je uspešno realiziral Patrik Raduha.

Lendavčani se z gostovanja znova vračajo brez uspeha. V Novem mestu so proti Krki že ob polčasu zaostajali za dva zadetka (1 : 3). Za domačine so v polno zadeli Matej Potokar (12), Luka Kambič (36) in Luka Vešner Tičić (42), za Nafto 1903 pa je bil uspešen Rok Pirtovšek (19). Modri izpod Lendavskih goric so v drugem polčasu preko Marka Maleševića (80) znižali na 2 : 3, a ko so v 89. minuti ostali brez izključenega Leona Leuštka, ki je prejel dva rumena kartona, je bilo sanj o točki konec.

lendava, nogomet, nafta-jadran-dekani
Jure Zauneker
Lendavčani so tokrat izgubili v Novem mestu.

Nafta 1903 bo v 13. krogu prihodnjo soboto gostila Brda, Beltinci Klima Tratnjek pa se bodo v nedeljo v beltinskem športnem parku pomerili z Jadranom iz Dekanov.

2-snl nafta-1903 nd-beltinci