vestnik

(FOTO) Nafta Dravi še enkrat nasula šest zadetkov

Vestnik.si, 27. 11. 2021
Aleš Cipot
Nafta : Drava
Šport

Tekma 18. kroga 2. SNL je bila pravzaprav ponovitev srečanja 3. kroga, le prizorišče se je zamenjalo. Nafta je še enkrat Dravo odpravila s 6 : 0, tokrat v Lendavi.

Že v 3. krogu je Nafta na Ptuju slavila s 6 : 0, ta dosežek pa je ponovila še zdaj v 18. krogu doma v Lendavi. Pri tem so si prvi gol gostje zabili kar sami, nesrečnež je bil Žiga Dobnik v 17. minuti. Nato pa so za Nafto po vrsti zadeli Vedran Vinko (24), Erik Burai (33), Mihael Rebernik (49), Daniel Fekete (83) in Marsel Stare (86). 

nafta, drava
Aleš Cipot
Nafta : Drava

Lendavčani so se s to zmago povzpeli začasno na 4. mesto, imajo pa še kar tri tekme manj. 1. decembra bodo gostovali pri Gorici, 4. decembra v Krškem, 11. decembra pa v Dobu. Če bi jim uspelo zmagati vse tri, bi se prebili na trdno tretje mesto. Vinko si sedaj s skupno 10 zadetki deli tretje mesto na lestvici strelcev. Na prvem mestu je Tin Matić iz kranjskega Triglava (14), na drugem pa Brian Sousa Saramago iz velenjskega Rudarja (12), ki je tokrat v Beltincih ugnal domačine s 3 : 0, Saramago pa je ob tem dosegel dva zadetka. Beltinčani so trenutno na 7. mestu lestvice.