vestnik

2. SNL: Poraz Beltinčanov v Kranju

Vestnik.si, 24. 10. 2022
Niko Časar
Žuti bodo v naslednjem krogu gostili Fužinar.
Šport

Beltinčani, ki so med tednom v dvoboju z Ljutomerčani presenetljivo izpadli iz pokalnega tekmovanja, so v 13. krogu 2. SNL doživeli prvenstveni poraz, peti v sezoni. V Kranju je Triglav zmagal z 2 : 1 (1 : 0).

Prekmurci so na Gorenjsko odpotovali brez kaznovanega Luke Sočiča, trener Damjan Gajser pa tokrat ni mogel računati tudi na Davida Đuraka, Blaža Baligača in Luko Harija. Mlada beltinska zasedba se je dobro upirala gostiteljem, ki so po nekoliko slabšem vstopu v novo sezono v oktobru pričeli zbirati točke. Delo izkušenega Safeta Hadžića je očitno obrodilo sadove.

V prvem delu je terensko premoč Kranjčanov z zadetkom kronal Adam Jakupović, sredi drugega polčasa pa je za povišanje vodstva poskrbel Luka Brkić. Gajser je tokrat poleg rezervnega vratarja Dušana Gyergyeka imel na klopi le štiri igralce, v drugem polčasu pa priložnost ponudil samo Vitu Mörcu in Janu Brunu Kralju, ki se je v 73. minuti tudi vpisal med strelce. Več kot častnega zadetka mladi, oslabljeni beltinski vrsti ni uspelo iztržiti. Pred koncem dvoboja, v sodnikovem podaljšku, je moral zelenico predčasno zapustiti Luka Pihler, ki je prejel drugi rumeni karton.

2
Niko Časar
Varovanci Damjana Gajserja so izgubili s Triglavom.

Triglav Kranj – Beltinci Klima Tratnjek 2 : 1 (1 : 0)

Igrišče v Športnem centru Kranj, 200 gledalcev, sodnik: Božo Kondić (Ljubljana). Strelci: 1 : 0 Jakupović (14), 2 : 0 Brkić (70), 2 : 1 Kralj (73). Rumeni kartoni: Jakupović, Šalja; Kaučič, Pihler, Rec, Kosi. Rdeči karton: Pihler (91 – 2 RU). 

Triglav Kranj: L. Čadež, Brkić kap., Šalja, Jakupović, Kopač, Kregar, Vuković (Matko, 72), J. Čadež (Petrovič, 84), Kim, Bobarić (Skok Jekovec, 80), Ivetić. Trener: Safet Hadžić.

Beltinci Klima Tratnjek: Zver kap., Rec, Zorman, Pihler, Hren (Mörec, 46), Kosi, Grobelnik, Nerguti, Kaučič, Žaler, Čakš (Kralj, 60). Trener: Damjan Gajser.

2.-snl triglav-kranj beltinci-klima-tratnjek