vestnik

2. SNL: Usodna enajstmetrovka v končnici tekme

M. Š., 4. 9. 2022
Jure Zauneker
Benltinci in Krka.
Šport

V 6. krogu 2. SNL so Beltinci Klima Tratnjek na domači zelenici doživeli drugi poraz v sezoni. Premagala jih je novomeška Krka z 1 : 0 (0 : 0), strelec zadetka za še vedno neporažene Dolenjce pa je bil Josip Krznarić iz enajstmetrovke v 90. minuti dvoboja.

beltinci, nogomet, beltinci-krka
Jure Zauneker
Benltinci in Krka.

Derbi kroga v drugoligaški konkurenci je v beltinski športni park privabil več kot 400 gledalcev. Beltinčane je tokrat s klopi vodil Luka Ivanič, saj je prvi trener Damjan Gajser moral dvoboj zaradi kaznovanosti spremljati s tribune. Gostitelji so po zmagi v Ajdovščini proti Primorju (2 : 1) v prejšnjem krogu z optimizmom pričakovali dvoboj proti še neporaženi Krki. V primeru zmage bi se celo z Novomeščani izenačili po točkah in zasedli vrh drugoligaške razpredelnice.

beltinci, nogomet, beltinci-krka
Jure Zauneker
Benltinci in Krka.

Vse je kazalo, da se bo dvoboj končal z delitvijo točk. Tekla je 89. minuti, ko je glavni sodnik Žan Jazbec iz Dola pri Ljubljani – po mnenju številnih privržencev domačega kluba – prestrogo dosodil enajstmetrovko ter ob tem Žanu Žalerju pokazal drugi rumeni karton in pot v slačilnico.

beltinci, nogomet, beltinci-krka
Jure Zauneker
Benltinci in Krka.

Uspešen izvajalec strela z bele točke je bil Josip Krznarić in z drugim zadetkom v sezoni Krko popeljal do pete zmage. Krka je na prvem mestu s 16. točkami, Beltinci Klima Tratnjek pa z desetimi točkami zaseda peto mesto. Beltinčani bodo v naslednjem krogu gostovali v Krškem.

Beltinci Klima Tratnjek: Zver kap., Rantaša, Ptiček, Žaler, Ščernjavič (Džurak, 71), Sočič, Pihler, Zorman, Kosi (Baligač, 84), Čakš (Kralj, 61), Grobelnik (Mörec, 71). Trener: Luka Ivanič.

Krka: Šušković, Blaževski (Prodanović, 84), Mešanović (Džapo, 74), Ejup kap., Bedek, Lipec, Krznarić, Zakrajšek, Marijanović, Marcius (Horvat, 89), Kapitanović (Jelavić, 74). Trener: Aleksander Bracović.

beltinci krka nogomet