vestnik

(2. SNL) Z najdaljšega gostovanja prinesli tri točke

M.Š., 5. 3. 2023
Jure Zauneker
Beltinci Klima Tratnjek.
Šport

V 19. krogu 2. slovenske nogometne lige so Beltinci Klima Tratnjek v gosteh z 2 : 1 (2 : 0) premagali Vitanest Bilje.

Prvi uradni dvoboj koledarskega leta so Beltinčani opravili na skrajnem zahodu naše države. Pomerili so se z ekipo Vitanest Bilje, ki je bila pred tekmo le točko za beltinsko ekipo. Na Primorsko so Prekmurci odpotovali optimistično, z željo, da zadržijo visoko šesto mesto na razpredelnici. Kljub temu, da je prvi trener beltinske zasedbe Damjan Gajser tekmo zaradi kazni spremljal s tribune, zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov pa je manjkal tudi Filip Kosi, so se vrnili s polnim izkupičkom. Za vse tri točke je poskrbel Gal Grobelnik, ki je v prvem polčasu dvakrat matiral domačega vratarja Anžeta Nabergoja. Grobelnik, ki je z devetimi zadetki najboljši strelec Beltinčanov, je prvi zadetek dosegel v 23., drugega pa v 39. minuti. Gostitelji so častni zadetek dosegli v 90. minuti, ko je v polno zadel Jan Štrukelj.

Beltinčani imajo zdaj 28 točk in so se točkovno poravnali s petouvrščeno lendavsko Nafto 1903. V naslednjem krogu Gajserjeve varovance čaka prihodnjo nedeljo (12. marec) v beltinskem športnem parku obračun z ajdovskim Primorjem, ki s 25. točkami zaseda sedmo mesto.

Vitanest Bilje – Beltinci Klima Tratnjek 1 : 2 (0 : 2)

Igrišče Bilje, 200 gledalcev, sodnik: Mateo Tozan (Škofije). Strelca: 0 : 1 Grobelnik (23), 0 : 2 Grobelnik (39), 1 : 2 Štrukelj (90). Rumeni karton: Zver. Igralec tekme: Gal Grobelnik (Beltinci Klima Tratnjek).

Vitanest Bilje: Nabergoj, Kladar, Jalinous (Breganti, 62), Erniša, Doplihar kap., Štrukelj, Slavec (Ilić, 89), Žejen (Koron, 46), Susso, Lesjak, Gomizelj. Trener: Dominik Beršnjak.

Beltinci Klima Tratnjek: Zver kap., Ptiček, Zorman, Nergutti, Pihler (Kokol, 76), Grobelnik (Kralj, 81), Ščernjavič (Štrakl, 54), Sočič, Kaučič, Žaler, Čakš (Emruli, 76). Trener: Luka Ivanič.

2-snl nogomet beltinci-klima-tratnjek