vestnik

2. SNL: Zaslužen poraz Nafte doma s Primorjem

Vestnik.si, 14. 11. 2022
Vestnik.si
Nafta 1903 - Primorje Ajdovščina 2 : 4.
Šport

V 16. krogu 2. SNL so se trener in navijači Nafte morali še enkrat več zagovarjati pred svojimi navijači. Lendavčani so doma namreč izgubili z ajdovskim Primorjem z 2 : 4.

Nafta 1903 - Primorje 2 : 4 (0 : 2)

Športni park Lendava, 150 gledalcev, sodnik: Damjan Novarlić.

Strelci: 0 : 1 Sagitov (30, 11 m), 0 : 2 Sagitov (45), 1 : 2 Kumer (60), 1 : 3 Nunić (82, 11 m), 2 : 3 Igrec (90), 2 : 4 Bončina (93).

Rumeni kartoni: Papp, Kumer, Szabo; Dedić, Jermol, Bončina. 

Nafta 1903: Kiss, Papp (Pigac, 46), Čuček Bezjak (Feher, 46), Kumer, Szabo, Urh, Haljeta, Brkić (Igrec, 46), Drk (David, 70), Novinič kap., Sulejmanović. Trener: Gabor Boer.

Primorje: Boglić, Proleta, Demirović (Čandić, 12), Gulič (Nunić, 64), Zavnik, Peixoto, Badžim, Dedić, Valentić, Jermol, Sagitov (Bončina, 79). Trener: Milan Anđelković. 

2
Vestnik.si
Nafta 1903 - Primorje Ajdovščina 2 : 4.

Nafta je doma znova razočarala svoje navijače. Na začetku drugega dela državnega prvenstva v drugi ligi ji je ajdovsko Primorje vrnilo udarec za poraz v 1. krogu, ko so Lendavčani na Primorskem slavili s 3 : 0. Vendar je bila takrat to neka druga Nafta, bolj čvrsta, uigrana, razpoložena in vihrava. Zdaj pri ekipi manjkajo vse te lastnosti. 

Tokrat jo je pokopal predvsem slab prvi polčas, Primorje pa je zmagalo povsem zasluženo, saj je poleg štirih zadetkov imelo še številne velike priložnosti, čeprav je že v 12. minuti zaradi poškodbe z igrišča moral Elian Demirović. Lendavčani, ki so bili spet brez Stjepana Oštreka, so poleg dveh golov v napadu skupaj spravili morda le kakšne tri strele na celotni tekmi. Svoje je dodal še sodnik Damjan Novarlić iz Maribora, ki je naredil ogromni napaki v škodo enega in drugega moštva. 

Napako so naredili tudi branilci Nafte in vratar Laszlo Kiss v 29. minuti, ko niso uspeli dobro izbiti žoge, do katere je prišel Brazilec Leonardo Peixoto in prodrl v kazenski prostor, kjer ga je spotaknil kapetan domačih Mitja Novinič, Novarlić pa je pokazal na belo piko. Zanesljiv izvajalec najstrožje kazni je bil Rus Artur Sagitov - 0 : 1. 

Ob koncu prvega polčasa je ruski napadalec dosegel že svoj drugi zadetek na srečanju. Mark Gulič si je zaustavil žogo na desni strani in jo lepo podal pred vrata, kjer jo je Sagitov s strelom iz obrata poslal v mrežo, čeprav je bil obkrožen s petimi igralci Nafte - 0 : 2. 

2
Vestnik.si
Nafta 1903 - Primorje Ajdovščina 2 : 4.

V začetku drugega polčasa je trener gostiteljev Gabor Boer opravil tri menjave, njegovi varovanci pa so zaigrali nekoliko bolje in hitreje. A zadetek v 60. minuti je padel po tem, ko je Novarlić kljub glasnemu ugovoru gostov napačno dosodil kot v korist Lendavčanov. Po drugem zaporednem kotu in podaji Mirsada Sulejmanovića je veliko napako naredil vratar Kristian Boglić, ki je izpustil žogo, Žan Kumer pa jo je z glavo iz bližine pospravil v mrežo - 1 : 2. 

V 81. minuti je Novarlić naredil še večjo napako. Tarik Čandić je v kazenskem prostoru Nafte podrl Kissa, mariborski sodnik pa je ocenil, da je to bil prekršek vratarja in je še enkrat pokazal na belo piko. Ob jezi domačih gledalcev je strel z enajstih metrov hladnokrvno izvedel Marko Nunić - 1 : 3. 

Sodnikov dodatek je bil povsem konfuzen, saj sta obe ekipi dirjali gor in dol po terenu, da bi dosegli še kakšen gol. To je sprva uspelo Nafti, ko je po strelu z glavo iz bližine zadel Stjepan Igrec - 2 : 3. Ajdovci pa so znova udarili čez tri minute, ko je po prodoru in podaji Nunića žogo v mrežo spravil Toni Bončina - 2 : 4. Primorje, ki ga kot trener vodi nekdanji član strokovnega štaba Mure Milan Anđelković, si je tako priborilo tri točke, Nafta pa je ostala brez nove točke in je še vedno pribita na petem mestu lestvice, že 11 in 12 točk za vodilnim dvojcem. 

Po tekmi so Boer in igralci Nafte morali na dolg zagovor pred navijaško skupino Gorgone, ki jih je pošteno oštela kot majhne šolarčke.  

2
Vestnik.si
Nafta 1903 - Primorje Ajdovščina 2 : 4.

2.-snl nafta-1903 16.-krog primorje-ajdovščina