vestnik

32. krog PLTS: Krško - Mura 0 : 3!

Tomo Köleš, 11. 5. 2019
Aleš Cipot
Nik Lorbek je dosegel svoj skupno tretji zadetek.
Šport

"Rešena" Mura se je v tekmi 32. kroga prve lige pomerila s praktično odpisanim Krškim in pri tem skušala doseči prvo zmago na za njo doslej zakletem terenu. In uspelo ji je!

Z včerajšnjim porazom Gorice v Domžalah (2 : 1) se je Mura tudi teoretično rešila tudi morebitne možnosti igranja v kvalifikacijah za obstanek, saj je imela že pred današnjo tekmo 12 točk prednosti pred Goričani na 9. mestu in boljši medsebojni izkupiček (dve zmagi in en remi, zadnja tekma med tema dvema nasprotnikoma bo 18. maja v Murski Soboti), po tem krogu pa bodo do konca samo še štirje krogi.
Na drugi strani je zadnje Krško že skoraj gotovo izpadlo iz prve lige, ob tem pa še kot edini prvoligaš ni dobilo licence za igranje med elito v naslednji sezoni. A tekma proti Muri je bila še zadnja slamica upanja, da bi se stvari morda lahko obrnile malce na bolje. Še posebej zavedajoč se podatka, da Mura še nikoli doslej v zgodovini (pa najsi bo to tudi v drugi ligi) ni zmagala v Krškem. A tokrat je bilo drugače.

Sodnik je bil Roman Glažar iz Hajdine. Povprečen obisk tekem v Krškem v tej sezoni je 593 gledalcev. Pri Krškem ni manjkal nihče, pri Muri so manjkali Žiga Kous (zaradi kartonov) ter Matko Obradović in Armin Ćerimagić (zaradi poškodbe).



"Do konca je še pet krogov in z zmago bi ohranili še delno upanje za obstanek," je pred tekmo dejal pomočnik trenerja Krškega Radovan Karanović.
"Naš cilj je jasen: doseči zmago in postati najresnejši kandidat za uvrstitev v evropsko tekmovanje," pa je bil odločen pomočnik trenerja Mure Damjan Gajser.

Krško: Frelih, Da Silva, Vukušić, Jandrek, Ogrinec, Volarič kap., Cetina, Ilič, Vekić, Štefulj, Kordić.
Mura: Šafarić, Šturm, Maruško kap., Bošković, Karničnik, Lorbek, Šporn, Kouter, Bobičanec, Šušnjara, Sirk.

1: Začetek tekme.
2: Spet slab začetek Mure kot v prejšnjih tekmah. Velika napaka Boškovića, ki je domov poslal prekratko podajo, do žoge sta prišla Vekić in Vukušić, ki je streljal iz bližine, Šafarić pa z roko čudežno branil, odbito okroglo usnje je izpred vrat nato v kot poslal Maruško.
8: Po kotu Bobičanca malce prenizek v skoku Šušnjara.
9: Rumeni karton Štefulj - zaradi prekrška nad Koutrom.
13: Po kotu Mure dvojna priložnost za Lorbka iz bližine: najprej z nogo, nato z glavo, a obakrat je njegov strel zaustavljen.
15: Bobičanec strelja z levico z 22 metrov, Frelih brani.
20: Z leve strani iz bližine nevarno strelja Vekić, Šafarić odbija žogo v kot.
23: Bobičanec po prodoru pošilja ostro podajo z desne strani, Ilić pa je žogo skoraj poslal v lastno mrežo.
25: GOOOOL 0 : 1. Po še enem kotu Bobičanca je bil v skoku Sirk, a nekako z ramo ali hrbtom je avtogol dosegel eden od igralcev Krškega. Spiker na stadionu je kot strelca omenil Lorbka, vendar ta ni bil v bližini žoge.
26: Šušnjara se je sam prebil pred vrata in nato iz malce bolj leve strani iz bližine streljal mimo vrat.
29: Kouter strelja naravnost v Freliha.
31: Podaja Šturma proti Sirku je skoraj presenetila Freliha, a žoga le za malo mimo vrat.
45: Minuta dodatka v prvem polčasu.
46: Konec prvega polčasa: 0 : 1. Po večkratnem ogledu počasnega posnetka se zdi, da je avtogol dosegel ali kapetan Krčanov Volarič ali Da Silva. Vsekakor eden ob bolj nenavadnih zadetkov v tem prvenstvu. Drugače pa ne preveč kakovostna predstava z veliko napakami v prvem polčasu. Vidi se, da je Mura kakovostnejši nasprotnik, ki je imel več priložnosti, a dve zelo nevarni so imeli tudi Krčani, vendar se je obakrat izkazal Šafarić.
Polčas: Potrjeno je, da je avtogol dosegel kapetan Krčanov Luka Volarič. Po posredovanju delegata je še enkrat spremenjen strelec avtogola: z ramo je žogo v lastno mrežo poslal Marco Da Silva. Kar je svojevrsten paradoks, saj je ravno Da Silva bil doslej že dvakratni strelec proti Muri (pri 0 : 1 v Fazaneriji in pri 2 : 0 v Krškem jeseni).


46: Začetek drugega polčasa. Prva menjava pri Krškem: Kovačič namesto Ogrinca.
48: Šušnjara zapravlja svojo drugo veliko priložnost danes. Po odlični podaji Koutra je njegov strel ubranil Frelih.
49: GOOOOOL 0 : 2 Rok Sirk! Strel razpoloženega Bobičanca, Frelih je žogo le kratko odbil, Sirk pa jo je od blizu zabil pod prečnik. To je njegov že petnajsti zadetek v prvenstvu.
51: Močan strel Bobičanca z desne strani, Frelih komaj odbija čez vrata v kot.
53: Druga menjava pri Krškem: Sokler namesto Jandreka.
55: Rumeni karton Šturm - zaradi prekrška nad Da Silvo.
58: Podatek o posesti žoge: Krško 42%, Mura 58%.
62: Prva menjava pri Muri: Horvat namesto Šušnjare, ki je imel danes dve izjemni priložnosti, a je obe zapravil.
64: Zadnja menjava pri Krškem: Volaš namesto šepajočega Vukušića.
65: Po dolgem času strel Krškega na vrata Mure: iz obrata je z levico streljal Vekić, a za malenkost nenatančno.
72: Druga menjava pri Muri: Pucko namesto Šturma. Pametna poteza trenerja Šimundže, saj je Šturm imel že rumeni karton in pred kratkim naredil še en večji prekršek.
73: Rumeni karton Da Silva - zaradi prekrška nad Koutrom.
74: Po prostem strelu in odbitku Bobičanec z leve strani zadeva Ilića, od katerega se je žoga skoraj odbila v mrežo.
76: Lepa akcija Mure s klavrnim koncem: po podaji Bobičanca Sirk strelja visoko prek vrat.
79: Rumeni karton Vekić - zaradi odrinjanja Pucka. Vekić že malce izgublja živce.
83: GOOOOL 0 : 3 Nik Lorbek! Kouter je izsilil prosti strel, ki ga je izvedel Bobičanec. Žoga se je od Cetine odbila do Lorbka, ki je iz bližine z glavo poslal žogo v mrežo. Vsi igralci Krškega so obstali, misleč, da je bil prepovedan položaj. Vendar gol velja. Več kot zasluženo vodstvo Mure.
86: Zadnja menjava pri Muri: namesto Boškovića v igri mladi prvoligaški debitant Žiga Laci.
88: Škoda za Sirka. Prodrl je sam pred vrata, nato pa mu je žoga ušla do Freliha. Lahko bi dosegel svoj šestnajsti gol in se sam povzpel na vrh lestvice strelcev.
90: Da Silva iz prostega strela pošilja žogo prek vrat.
90: Le dve minuti dodatka. Za več ni potrebe, saj je že dlje časa vse odločeno.
93: Konec tekme: 0 : 3.

Potem ko je takoj na začetku vratar Šafarić obvaroval Muro, da bi znova zaostajala, je bilo nato na zelenici prevladujoče samo eno moštvo. Črno-beli so dosegli dokaj lahko zgodovinsko zmago, saj so prvič doslej slavili v Krškem. In to več kot zasluženo. Streli v okvir: Krško 3, Mura 9; posest žoge: Krško 43%, Mura 57 %. Medtem ko na gostovanju v Domžalah ni imel svojega dneva, je bil tokrat motor ekipe Luka Bobičanec, ki je bil udeležen pri vseh treh zadetkih: pri prvem je padel po njegovi podaji s kota, pri drugem po njegovem strelu na vrata in pri tretjem po njegovi izvedbi prostega strela.
Mura je sedaj s 45 točkami vsaj za en dan na "evropskem" četrtem mestu. Jutri bo navijala za svojega najbolj neugodnega tekmeca, kranjski Triglav, ki bo gostil Celje (44 točk).



88e0705a29d219371d604ecb78f8febf
Aleš Fevžer
Krško - Mura 0 : 3.


b252ca24acd7eeea0c6034abb631ebba
Aleš Fevžer
Krško - Mura 0 : 3.



be5d5f7eba44a88657698cdc85936868
Aleš Fevžer
Krško - Mura 0 : 3.


e6ffdd24c6e36795244fe7d23a296845
Aleš Fevžer
Krško - Mura 0 : 3.



31f8aa5c8a2765c4854f3cc3f5630218
Aleš Fevžer
Krško - Mura 0 : 3.


d3690ba9f2a3a4586981ea21830e9c6c
Aleš Fevžer
Krško - Mura 0 : 3.


17d65ac8a53ee5eb0b2baeab6406b06d
Aleš Fevžer
Krško - Mura 0 : 3.



nogomet prva liga 32. krog krško mura