vestnik

Akcija Minute za šport ŠZ Ljutomer se širi po Sloveniji

Vestnik.si, 2. 4. 2021
Športna zveza Ljutomer
Fotografija z akcije Minute za šport.
Šport

Akcijo Minute za šport je Športna zveza Ljutomer začela 10. decembra 2020 in še vedno traja. Tule je nov poziv zveze posameznikom in skupinam, ki si želijo aktivno prestati čas epidemije.

"Pomagajte nam zemljevid Slovenije obarvati v zeleno barvo!" pozivajo pri Športni zvezi Ljutomer in vas vabijo k novemu udejstvovanju. Tule je njihovo sporočilo in vabilo:

"Z zeleno barvo namreč obarvamo občine, v katerih smo "športali" in prispevali minute v Facebook skupino Minute za šport.

Do 30. marca 2021 smo »osvojili« že 75 slovenskih občin (od 212), kar je dobrih 35%.

Čeprav nam trenutni vladni ukrepi močno otežujejo ukvarjanje s športom, kot smo ga bili vajeni, pa vseeno lahko marsikaj sami postorimo za boljše počutje in okrepitev imunskega sistema.

Tudi v pomladnih mesecih ne smemo pozabiti na telesno aktivnost, na vadbo, na šport. Vsekakor v teh razmerah prija kak sprehod, pohod, kolesarjenje ali tek v naravi. Morda pa vaje za moč doma v sobi, skupinska vadba v telovadnici, tekma, trening, ura športne vzgoje v vrtcu ali šoli ...

Zato nagovarjamo širšo populacijo vseh starosti, da si prav vsak dan vzamete nekaj minut za šport, za vadbo, za trening, za sprehod ...

Priporočljivo je, da smo vsak dan športno aktivni vsaj 30 - 60 minut.

V skupini "Minute za šport", ki ima že preko 1800 članov, zbiramo skupno število minut, ki jih porabite za vadbo. Akcija traja že od 10. decembra 2020, zaključi pa se s koncem razglasitve epidemije.

Hvala vsem, ki že objavljate minute v skupino Minute za šport, da ste promotorji rednega telesnega gibanja, da ste motivatorji, ki ste s svojimi objavami že marsikoga prepričali k telesni aktivnosti in na koncu da s svojimi aktivnostmi skrbite za svoje telesno pripravljenost, zdravje in dobro počutje.

Naše dnevno povprečje od pričetka akcije znaša kar 17.057,5 minut športne vadbe od povprečno 236,6 udeležencev. Skupaj smo v 110 dneh zbrali kar 1.893.349 minut športne vadbe!

minute-za-šport, športna-zveza-ljutomer
Športna zveza Ljutomer
Skupna statistika v minutah.

Kdo lahko sodeluje?

PRAV VSAK!

Naj bo to sprehod v naravi, tek, kolesarjenje, vaje za moč, trening v športni dvorani, ura športne vzgoje, športna aktivnost v vrtcu ...

Kako lahko sodelujem?

V skupino naloži fotografijo ali kratek video iz vaše vadbe, zraven pa zapiši za kako vadbo gre in število skupnih minut vadbe.

Na primer:

Miha, Jure in Ana

vaje za moč

3 x 30 min = 90 minut

Seštevale se bodo vse minute od vseh sodelujočih.

Naš CILJ?

Zbrati povprečno 20.000 minut dnevno!

Prispevati minute iz vseh slovenskih občin (212)!

Nam bo uspelo?

Prispevaj minute tudi ti!

Na vsakih 14 dni bomo izmed vseh sodelujočih izžrebali nagrajence, ki bodo prejeli spominska darila. Do tega trenutka smo, tudi s pomočjo donatorjev, nagradili že 92 srečnežev.

OMEJITEV NI!

Povabimo v skupino »Minute za šport« čim večje število udeležencev iz vseh koncev Slovenije, da pobarvamo celi zemljevid v zeleno barvo!

Verjamemo, da je zelena barva zemljevida v teh časih mnogo lepša kot rumena, oranžna, rdeča ali celo črna.

Vsaka minuta šteje!

Bojše nekej kak pa nič!

Športna zveza Ljutomer"

Kaj še čakate? Veselo na delo oziroma na gibanje!