vestnik

Ante Šimundža pred tekmo z Rudarjem: Pričakujemo motiviranega nasprotnika

M.V., 16. 8. 2019
Aleš Cipot
»Navijači nam vedno znova dokazujejo, da so naš 12. igralec. Tudi v Kranju je bilo lepo število igralcev, počutili smo se kot doma," pravi. 
Šport

Nogometaši Mure so v zaključku priprav na naslednjo prvenstveno tekmo. Jutri, v nedeljo, se bodo ob 18. uri na Fazaneriji pomerili z Rudarjem iz Velenja. 

Trener Ante Šimundža je v napovedniku nedeljske tekme z Rudarjem iz Velenja analiziral tekmeca. »Rudar je prvenstvo začel zelo dobro, z dvema težkima tekmama, kjer so odigrali pozitivno. Nato so zamenjali trenerja. Igralci imajo individualno kvaliteto, vsak trener pa prinese neko svojo filozofijo in zahteve. Velikih razlik ni, čeprav je postavitev lahko malo drugačna. Opazovali smo jih in dobro vemo, kje in kako so nevarni. Pričakujemo motiviranega nasprotnika, še posebej zaradi zadnjega poraza,« pravi.


Hkrati je mnenja, da bodo morali biti izredno tekmovalni, na izredno visokem nivoju. "Čaka nas tekma domača tekma, nasprotnik je vedno ambiciozen v Murski Soboti. Z naše strani bo moral biti maksimalni pristop in angažiranost. Če želimo biti uspešni, bomo morali biti zelo dobri. Igramo doma in pred svojimi navijači, zato pričakujem pozitivni rezultat,« napoveduje trener.


Kouter je nazaj, navijači so 12. igralec
V ekipo se je medtem vrnil Nino Kouter. »Priključil se je ekipi, opravil cel trening. Povratna in formacija z njegove strani je pozitivna. To pomeni, da imamo enega dodatnega igralca in je konkurenčnost še višja,« še pravi Ante Šimundža.
»Navijači nam vedno znova dokazujejo, da so naš 12. igralec. Tudi v Kranju je bilo lepo število igralcev, počutili smo se kot doma. Všeč mi je, da se nadaljuje trend po prejšnji dobri sezoni, ko smo našli simbiozo sodelovanja. Navijači nas podpirajo v vseh pogledih, verjamem, da bodo tribune dobro popolnjene.«


NŠ Mura Rudar Velenje fazanerija nogomet