vestnik

(FOTO) Mura doma do treh točk

Vestnik.si, 6. 3. 2021
Aleš Cipot
Mura : Aluminij
Šport

V uvodni tekmi 25. kroga PLTS sta se v Fazaneriji merila Mura, ki je tretja na lestvici, in Aluminij, ki je predzadnji. Črno-beli so goste iz Kidričevega premagali z 2 : 0.

Začetna postava Mure: Obradović, Šturm, Lovrić, Gorenc, Karničnik, Kouter kap., Ouro, Pucko, Klepač, Žižek, Maroša. Trener: Ante Šimundža.

Začetna postava Aluminija: Janžekovič kap., Azemović, Petek, Jakšić, Krefl, Pantalon, Bolha, Čermak, Mujan, Krajnc, Flakus Bosilj. Trener: Oskar Drobne.

Srečanje vodi Dejan Balažič iz Ljubljane.

1: Začetek tekme.

5: Nevarno pred vrati Mure. Po podaji Mujana z leve strani je žogo podaljšal Flakus Bosilj, pred vrati pa žoge ni dobro zadel Krajnc, in dobro postavljeni Obradović je rešil situacijo.

8: Nov nevaren poizkus Aluminija: spet dolga podaja z leve strani, na drugi vratnici se nista najbolje sporazumela Šturm in Obradović, zato je do strela z glavo iz bližine prišel Jakšić, a naravnost v soboškega vratarja.

15: Spet strel gostov: tokrat Krajnc hitro podaja z desne strani, Flakus Bosilj pa žogo pošilja z glavo mimo vrat. Mura igra podobno zaprto kot proti Bravu v Ljubljani, zato Aluminiju pušča veliko posesti. 

20: Prva nevarnost pred vrati Aluminija: po kratkem biljardu je Karničnik podal z desne strani, Jakšić pa bi z odbitkom skoraj premagal svojega vratarja, a je Janžekovič le nekako ukrotil žogo.

27: Lepa hitra kombinacija Mure: Maroša do Pucka, ta takoj z leve po tleh pred vrata, kjer pa je bil prekratek Žižek.

30: GOOOOL 1 : 0 Nino Kouter! Podobna hitra akcija kot prej: Pucko je spet podal pred vrata po tleh, tokrat pa je bil na pravem mestu Kouter, ki je potisnil žogo v mrežo. 

37: Že prva menjava pri Aluminiju: zaradi poškodbe je iz igre odšel Mujan, namesto njega je vstopil Pečnik.

42: Klepač iz prostega strela pošilja žogo prek vrat.

45: Minuta dodatka.

45+1: Sporna situacija v kazenskem prostoru Mure: Jakšić je v skoku udaril Šturma v glavo, ki je padel na noge Jakšiću in ga podrl. Gostje so za kratko zahtevali enajstmetrovko, vendar se je Balažič pravilno odločil, ko ni dosodil ničesar, saj je šlo za slučajni medsebojni trk. 

45+2: Konec prvega polčasa. 1 : 0.

Mura je v prvih dvajsetih minutah prepustila pobudo in nekaj nevarnih strelov gostom, takoj ko pa je pospešila v hitrejšo prestavo, je postala boljša in nevarnejša ter kmalu dosegla gol. Do konca prvega dela so črno-beli brez težav nadzirali potek igre. 

mura, aluminij
Aleš Cipot
Mura : Aluminij

mura, aluminij
Aleš Cipot
Mura : Aluminij

mura, aluminij
Aleš Cipot
Mura : Aluminij

mura, aluminij
Aleš Cipot
Mura : Aluminij

mura, aluminij
Aleš Cipot
Mura : Aluminij

mura, aluminij
Aleš Cipot
Mura : Aluminij

46: Začetek drugega polčasa.

50: Odličen in močan strel Klepača, še lepša obramba Janžekoviča s parado.

55: Prvi rumeni karton na tekmi: dobil ga je Gorenc.

60: Tudi pri Muri menjava zaradi poškodbe: iz igre Gorenc, namesto njega Maruško. 

63: Krajnc po odbitku z volejem na tribuno.

66: Kakšna priložnost za Muro in kako nespretno jo je zapravila! Po napaki branilca Aluminija je do žoge prišel Žižek in odvihral pred vrata ter podal na levo, kjer pa sta si bila napoti en drugemu Maroša in Klepač, ne prvič, in vse skupaj se je končalo s ponesrečenim strelom. 

67: Menjava pri Aluminiju: Kim namesto Bolhe.

68: Skorajda že kazen za zapravljeno priložnost Mure: po globinski podaji Čermaka je po tleh iz bližine sprožil Flakus Bosilj, Obradović pa z veliko napora s skokom na tla odbija žogo v kot.

69: Kim zadeva zunanji del mreže.

70: Dvojna menjava pri Muri: Bobičanec in Kous namesto Klepača in Maroše.

75: Strel Jakšića z razdalje naravnost v roke Obradoviću. 

76: GOOOOL Luka Bobičanec 2 : 0! Potem ko je bil nevarnejši Aluminij, je udarila Mura. Kous je v sredini prestregel žogo in jo oddal do Bobičanca, ki je malce povlekel in nato sprožil z razdalje, žoga pa je pred Janžekovičem odskočila in preko njega pristala v mreži. Bobi se je s sedmim zadetkom v tem prvenstvu spet povzpel na vrh lestvice strelcev pri Muri.

77: Po odlični dolgi podaji je iz obrata streljal Krefl, vendar prek vrat. 

81: Dvojna menjava pri Aluminiju: Jauk in Marinšek namesto Azemovića in Čermaka.

83: Jauk s škarjicami, vendar premalo močno in točno v naročje Obradoviću.

84: Lepa hitra kombinacija Mure, ki jo je z merjenim strelom z leve strani skušal zaključiti Bobičanec, a mu je veselje preprečil prečnik.

85: Rumeni karton Ouro.

86: Menjava pri Muri: prihajata Kai Cipot in po dolgi odsotnosti Alen Kozar.

90: Tri minute dodatka.

91: Nova velika priložnost za Muro: vse je naredil Karničnik, ki je pretekel polovico igrišča, na koncu pa podal do Cipota, ki je streljal prek vrat.

92: Bobičanec iz prostega strela z ogromne razdalje naravnost v roke Janžekoviču. 

93: Konec tekme. 2 : 0.

Zaslužena zmaga Mure, ki pa je imela tudi to srečo - to je treba priznati -, da je na njenih vratih stal spet razpoloženi Obradović, ki je ubranil najnevarnejše strele Aluminija. Črno-beli so udarili ravno ob pravem času v vsakem polčasu, ob tem pa zadeli še prečnik in imeli še nekaj izjemnih priložnosti. V tem trenutku so samo za točko zaostanka za vodilnima Olimpijo in Mariborom, ki še morata opraviti svoje delo. 

Aleš Cipot
Mura : Aluminij
mura aluminij prva-liga