vestnik

Sobota I z Bojanom Ropošo do zmag

Tomo Köleš, 11. 12. 2019
Jure Zauneker
Namizni tenis
Šport

V 2. slovenski moški ligi so igralci Sobote I na gostovanju v Zalogu in Logatcu zmagali, obakrat s 5 : 2, ter se po dveh odigranih krogih (tri zmage in en poraz) povzpeli na 2. mesto.

V zadnjem, 9. krogu prvega dela 1. slovenske namiznoteniške lige za članice je Kema gostovala v Zalogu pri Vesni in izgubila s 5 : 1. Edino zmago Pucončank je dosegla Staša Matis, igrale so še Nuša Vogrinčič, Ana Kovačec in Blažka Harkai. Na čelu lestvice so aktualne državne prvakinje, izolska ekipa Arrigoni, s samo enim porazom. Igralke Keme so na 6. mestu (štiri zmage in pet porazov). Naslednji krog, prvi v drugem delu prvenstva, se igra že v soboto, 14. decembra. Kema bo v svoji dvorani v Puconcih ob 10. uri gostila zadnje Preserje.

V 2. slovenski moški ligi so igralci Sobote I na gostovanju v Zalogu in Logatcu zmagali, obakrat s 5 : 2, ter se po dveh odigranih krogih (tri zmage in en poraz) povzpeli na 2. mesto. V Zalogu je v dvoboju z ekipo Vesna Bojan Ropoša zmagal trikrat, dvakrat pa Miha Jamšek. V Logatcu je Ropoša prav tako zmagal trikrat, po enkrat pa Jamšek in Nejc Janžekovič. Kema II je najprej izgubila s 5 : 1 v Logatcu, nato pa s 5 : 3 premagala Vesno in se veselila svoje prve zmage v 2. moški ligi. V Logatcu sta vsak po enkrat zmagala Jure in Rok Smodiš, v Zalogu pa je bil junak srečanja Jure Smodiš s tremi zmagami, po eno sta dodala še Rok Smodiš in Jan Lipič. Mladi igralci Keme so trenutno na 9. mestu z eno zmago in tremi porazi, v vodstvu pa je ljubljanska Ilirija s tremi zmagami.

V vnaprej odigrani tekmi 4. kroga je Tempo iz Velenja v Puconcih s 5 : 0 premagal Kemo II, v Murski Soboti pa ga je ugnala Sobota I s 5 : 2 (Ropoša 3, Gregor Kocuvan 2).

V III. slovenski članski ligi pa igra podmladek sobote, za katero igrata dva kadeta ( Luka Šantavec in Timi Gider ) ter mladinec Rok Kapun. V svoji prvi sezoni igranja med člani si nabirajo prepotrebne izkušnje za prihodnja leta. V prvi tekmi v Kranju, kot tudi v drugi popoldan v Metliki so izgubili z 1:5. V obeh dvobojih je do zmage prišel Rok Kapun, Luka Šantavec je osvojil dva niza, Timiju Giderju pa to še ni uspelo.

V II. ženski ligi so igralke Sobote v postavi Anamarija Horvat, Dajana Gošnjak Stojko in Eva Hauko ( vse tri so mladinke ) ter kadetinje Eve Horvat, gostovale pri vodilni ekipi Cirkovce in izgubile z 1:5. Edino zmago je dosegla Anamarija Horvat. Trenutno so mlade igralke Sobote na 3. mestu.

Končno bodo začeli tudi v I. slovenski namiznoteniški ligi za člane. V soboto 14.12. je na sporedu prvo kolo in igralci Keme I bodo gostili ob 17:00 uri v Puconcih ekipo Krke iz Novega mesta. Tomaž Pelcar, Damjan Zelko in Luka Norčič si lahko obetajo visoke uvrstitve v letošnji sezoni, ki bo zelo izenačena, saj nobena ekipa po igralski zasedbi ne izstopa in zaradi enokrožnega sistema ter igranja končnice kar prvih osmih ekip je mogoče prav vse in se tako obetajo sila izenačeni dvoboji v letošnji sezoni. Napovedati polfinaliste pa je praktično nemogoče, mogoče izstopa ekipa Savinje, ki se je okrepila z Jako Golavškom, potem je ekipa Mute zelo izkušena in bodo v postavi Matic Slodej, Danilo Piljak in Bojan Pavič zelo neugodni za vsako ekipo. Omeniti je potrebno ekipo Maribora za katere letos igra Prekmurec Tomaž Roudi in bo ob izkušenemu Gregorju Komcu in Matevžu Črepnjaku imel priložnost osvojitve državnega naslova. Tukaj je še Krka z odličnim Srbskim igralcem Lorencion Lupulescom in imajo v postavi tudi Hrvata Nevena Karkoviča, še z najmanj izkušnjami oz. brez prvoligaških izkušenj pa imajo igralci ŠD SU iz Novega mesta, kjer pa imajo v svojem prvem igralcu in trenerju Urošu Slatinšku vseeno določeno priložnost, kot tudi Interdiskont za katere bo tudi letos igral Prekmurec Mitja Horvat, ki pa bo ob sebi imel tri zelo mlade igralce brez izkušenj v prvi ligi, bo pa ekipi v pomoč še vedno odličen Darko Jamšek. Med prvoligaši pa sta še dve ekipi iz Mengša in tudi obe ekipi dovolj dobri, da se letos res lahko zgodi karkoli. Favorita torej ni in zato bo sezona toliko bolj zanimiva.

TOP turnir za člane in članice

Člani in članice pa so se zbrali v Ravnah na Koroškem na 1. TOP turnirju v sezoni 2019/20. V odsotnosti kar velikega števila pri članih ( reprezentanti in starejši igralci prve in druge lige ) je s sedmimi zmagami in enim porazom, v prvi kvalitetni skupini, odlično 1. mesto osvojil Prekmurec Mitja Horvat ( Interdiskont ) pred Tilnom Cvetkom, ki igra v Avstriji. Visoko 3. mesto pa je s štirimi zmagami in tremi porazi osvojil Tomaž Pelcar ( Kema ). V prvi kvalitetni skupini je igral še Damjan Zelko ( Kema ) in z dvema zmagama ter petimi porazi osvojil 7. mesto. Luka Norčič ( Kema ) je zaigral v drugi kvalitetni skupini in s tremi zmagami ter štirimi porazi osvojil 5. mesto ( skupno 13. mesto ). Pri članicah je manjkala samo ena reprezentantka in 1. mesto je brez poraza osvojila Katarina Stražar ( Mengeš ). Staša Matis ( Kema ) je v prvi kvalitetni skupini enkrat zmagala in šest krat izgubila ter zasedla 8. mesto. Odlično je v drugi kvalitetni skupini zaigrala Ana Kovačec ( Kema ) in s petimi zmagami ter dvema porazoma osvojila odlično 3. mesto ( skupno 11. mesto ). Tudi Nuša Vogrinčič ( Kema ) je zaigrala v tej drugi kvalitetni skupini in z dvema zmagama in petimi porazi osvojila 7. mesto ( skupno 15. mesto ).

namizni-tenis druga-liga murska-sobota bojan-ropoša