vestnik

Boštjan Maček si deli prvo mesto kot strelec leta

Vestnik.si, 21. 4. 2022
Rene Gomolj
Boštjan Maček.
Šport

Strelska zveza Slovenije je letos razglasila najboljše strelce in društva za leti 2020 in 2021 skupaj. Med Pomurci je znova na vrhu Boštjan Maček.

Prejemniki priznanja za najboljšega strelca v letu 2020 in v 2021 so:

BOŠTJAN MAČEK iz SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota in JOŽE ČEPER iz SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem ter RAJMOND DEBEVEC iz SD Olimpija

Laskavo lovoriko najboljšega strelca leta 2020 sta prvič v zgodovini osvojila dva strelca. Petič je najboljši strelec postal Boštjan Maček, dvakratni olimpijec in član SD Trap Štefan Kovač iz Murske Sobote, svoj prvi naslov najboljšega strelca leta pa je osvojil Jože Čeper, član SD Dušan Poženel iz Rečice pri Laškem.

Maček – evropski prvak iz leta 2018 - je najboljši rezultat leta dosegel na februarskem mednarodnem Grand Prix tekmovanju v ciprski Nikoziji, kjer se je z najboljšim rezultatom uvrstil v finale in na koncu osvojil prestižno zlato odličje, ko je premagal tudi aktualnega olimpijskega prvaka. Uspešen je bil tudi na ISSF svetovnem pokalu, prav tako na Cipru, kjer je osvojil 24. mesto. Sezono pa je sklenil z osvojitvijo trinajstega naslova posamičnega državnega prvaka v trapu v Ilirski Bistrici.

boštjanmaček
Strelska zveza Slovenije
Boštjan Maček in Tadej Kostanjevec.

Bronasto plaketo med starejšimi dečki je dobil Aljaž Novak iz Strelskega društva Kolomana Flisarja s Tišine za državni rekord z zračno puško v letu 2020. Robert Markoja je dobil bronasto plaketo za državni rekord s standardno puško na 300 metrov v letu 2020 in srebrni plaketi za tretje mesto na evropskem prvenstvu v Osijeku ekipno ter državni rekord s puško na 300 metrov leže v letu 2021. Boštjan Maček iz soboškega strelskega društva in Tadej Kostanjevec iz SŠD Radgona sta dobila še srebrni plaketi za osvojeno četrto mesto posamično in ekipno na svetovnem pokalu v Kairu s puško šibrenico.

strelstvo, robi-markoja, svetovne-vojaške-igre, bronasta-medalja
Osebni arhiv
Robi Markoja.

strelstvo strelec-leta boštjan-maček razglasitev