vestnik

Člani NTK Sobota uspešni na mednarodnem prvenstvu Čakovca

Tomo Köleš, 30. 5. 2019
Arhiv NTK Sobota
Šport

Člani Namiznoteniškega kluba (NTK) Sobota so nastopili na mednarodnem prvenstvu Čakovca, kjer se je zbralo 176 veteranov in veterank ter mladincev in mladink iz Hrvaške in Slovenije.

Prvi dan so bili na delu veterani. Med najstarejšimi (r. 1958. in starejši) je Jože Žekš zmagal in tako po dveh porazih v lanskem in predlanskem finalu letos premagal vse nasprotnike. V kategoriji starejših članov (r. 1959–1968) je Igor Vinčec izpadel v četrtfinalu glavnega turnirja, prav tako Mitja Županek v kategoriji mlajših veteranov (r. 1969–1978). Žekš in Vinčec sta v svojih predtekmovalnih skupinah slavila, Županek pa je zasedel 2. mesto, tako da so se vsi uvrstili na glavni turnir. Med starejšimi člani so igrali še Vojko Gumilar, ta se je z 2. mestom v svoji predtekmovalni skupini uvrstil v glavni del turnirja in izpadel v prvem kolu, ter Boris Žagar in Zlatko Veselinovič, ki pa se nista uvrstila v glavni del in sta odigrala tolažilni turnir, enako kot Luka Žagar pri članih (r. 1979. in mlajši). Vsi trije so v svojih predtekmovalnih skupinah zasedli 3. mesto.


Drugi dan prvenstva so zelo uspešno igrali še Anamarija Horvat, zmagala je pri mladinkah, Luka Šantavec, pri mlajših kadetih je bil tretji, pri kadetih pa je celo slavil, in Timi Gider, ki se je tako pri mlajših kadetih kot pri kadetih prebil med osem najboljših.

c9752bc492d3df458fc69857008e528f
Arhiv NTK Sobota
Sobočani na tribuni dvorane v Čakovcu.


namizni tenis ntk sobota čakovec prvenstvo 2019