vestnik

Črno-bele čaka na turških tleh še ena preizkušnja, nedeljski nasprotnik bo ukrajinska Vorskla

Vestnik, 27. 1. 2021
FB NŠ Mura
Priprave v Turčiji.
Šport

Nogometaši Mure so včeraj odigrali drugo pripravljalno tekmo v Turčiji. Njihov nasprotnik je bil ruski prvoligaš Rotor iz Volgograda, ki je zmagal z 2 : 1. Vtise po tekmi je strnil trener črno-belih Ante Šimundža. "Muraše" sicer čaka še ena preizkušnja na turških tleh, v nedeljo se bodo pomerili z Vorsklo iz Ukrajine.

S včerajšnjo predstavo Mure, ki je povedla, v nadaljevanju srečanja pa prejela dva zadetka, je bil Šimundža zadovoljen, saj so se fantje, ki so igrali prvih šestdeset minut, dobro borili, igrali pa so tudi v težkih vremenskih razmerah. "Bili smo boljši nasprotnik, imeli smo veliko priložnosti, ki jih žal nismo izkoristili. Tudi fantje, ki so prišli na igrišče zadnjih trideset minut, so razen prvih deset minut odigrali zelo dobro." Vremenski pogoji ali sodniki sicer niso tisti, ki bi vplivali na potek srečanja, je bil še jasen Šimundža. 

Dotaknil se je tudi poškodbe vratarja Matka Obradovića, ki je včeraj že zaigral, prav tako je v procesih treninga od prvega dne priprav v Turčiji. "Izredno dobro napreduje, tudi zato smo iz predvidenih 30 minut šli na 45 minut. V naslednji tekmi bo njegova minutaža večja." 

84850269_3017218184976370_2227973641524477952_n
NŠ Mura
Matko Obradović

Nogometaši Mure bodo v nedeljo odigrali še tretjo pripravljalno tekmo v Turčiji. Pomerili se bodo z ukrajinsko Vorsklo.

Priprave se sicer bližajo vrhuncu, zato bodo skušali nogometaši pogoje, ki jih imajo, izkoristiti v največji možni meri ter nedeljsko preizkušnjo odigrati na najvišjem nivoju. Po pripravah v Turčiji bodo vse misli usmerili v domače prvenstvo. 

Že pred včerajšnjo tekmo pa je iz tabora Mure prišla neprijetna vest. Med ponedeljkovim popoldanskim treningom se je zaradi nerodnega giba poškodoval mladi vratar Dušan Gyergyek, ki bo zaradi težjega zvina gležnja moral približno šest tednov nositi mavec. 

nš-mura ante-šimundža vorskla