vestnik

Damir Čontala: Tekme v Turčiji bodo dale največ odgovorov

Vestnik.si, 18. 1. 2022
Aleš Cipot
Damir Čontala: "Na priprave odhajajo vsi igralci, po poškodbi se vrača Žiga Škoflek."
Šport

Članska ekipa Mure v sredo odhaja na priprave v Turčijo. Pred odhodom je nekaj svojih misli razkril trener Damir Čontala.

"V Turčijo se odpravljamo predvsem zaradi boljših pogojev za treniranje. Uporabljali bomo igrišča z naravno travo, kar trenutno v naši okolici ni možno. Tu smo bili prisiljeni trenirati na umetni travi. V Beleku bodo pogoji popolnoma drugačni. Igralci bodo lahko razmišljali samo o nogometu in treningu. To je glavni cilj priprav, po katerih bo nato temeljilo tudi nadaljevanje prvenstva," je za uvod dejal Čontala. 

V ekipi je že kar nekaj novih obrazov. "V zimskem premoru se je moštvo res delno spremenilo, ni pa to tako velika sprememba, da bi zelo vplivala na naše delo. Tudi vsi novi igralci so se hitro ujeli z dosedanjo ekipo in glede njihove prilagoditve ne vidim nobenih težav," pravi glavni trener Mure.

damir-čontala, trener, mura, izjava
Aleš Cipot
Damir Čontala

Kakšno pa je zdravstveno stanje trenutnega kadra?

"Na priprave odhajajo vsi igralci, nihče ne bo ostal doma. Žiga Škoflek se še vrača po poškodbi, a bo v naslednjih dneh tudi že delno priključen k ekipi. Vsi ostali nogometaši so več ali manj zdravi, je sicer nekaj manjših dnevnih poškodb, vendar ne gre za nič kaj resnega," odgovarja Čontala, ki že ve, kaj si najbolj želi doseči v sami igri Mure: "Gotovo že zdaj dajemo in bomo še naprej dajali največ pozornosti reakcijam po izgubljeni žogi. Želim si, da bomo bolj agresivni, konkretni in neposredni v igri na nasprotni polovici in tudi v stalno ponavljajočem se napadu." 

damir-čontala, trener, mura, izjava
Aleš Cipot
Damir Čontala

Še beseda ali dve o nasprotnikih na pripravah v Turčiji (Lech Poznan, Čukarički, Slavia Sofija)? "Vsi nasprotniki so zelo kakovostni. V svojih prvenstvih zasedajo prvo, tretje in peto mesto. To bodo prave tekme, na katerih bomo dobili največ odgovorov, kje trenutno smo in kateri igralci lahko do katere ravni zadostijo mojim zahtevam. Tako da program je super. Bolje je imeti težje tekme, saj tako lahko dobimo več odgovorov in se bomo lažje odločali za prihodnje korake."

damir-čontala, mura, trener, novi-trener
Aleš Cipot
Damir Čontala

mura priprave odhod damir-čontala turčija