vestnik

Dan za prvi prekmurski derbi v sezoni. Kdo je bil na dosedanjih v 2. SNL uspešnejši?

Vestnik, 29. 10. 2021
Aleš Cipot
Ob 18. uri se bo v lendavskem športnem parku začel prekmurski derbi med Nafto in Beltinci.
Šport

Danes ob 18. uri bo v lendavskem športnem parku prvi prekmurski derbi med Nafto 1903 in ND Beltinci v sezoni 2021/2022. Tekmo boste lahko spremljali tudi z nami.

V dosedanjem poteku druge slovenske nogometne lige je Nafta zbrala 19 toč (pet zmag, štirje remiji in trije porazi) in zaseda sedmo mesto, Beltinci pa so s točko manj in tekmo več deveti (štiri zmage, šest remijev, trije porazi). V 14. krogu se bosta prekmurska drugoligaša pomerila na domačem igrišču Nafte 1903, oba kluba pa že nekaj dni vabita privržence, da se derbija udeležijo v čim večjem številu. 

Glavni sodnik na tekmi bo Denis Halilović, njegova pomočnika pa Jernej Flajšman in Aleksander Burjan. 

Beltinčani bodo v gosteh skušali nadaljevati niz neporaženosti, ki traja šest tekem. Minuli vikend so doma remizirali z 2 : 2 proti nasprotniku iz Dekanov. Popotnica Nafte na prekmurski derbi pa je bila zmaga proti s 3 : 1 v gosteh pri Rogaški. 

V drugi slovenski nogometni ligi sta nasprotnika doslej odigrala pet tekem, na treh je slavila Nafta, na eni Beltinci, eno srečanje pa se je končalo z neodločenim izidom. Na spletni strani Nogometne zveze Slovenije so pred večernim dvobojem izpostavili, da je Vedran Vinko z devetimi zadetki drugi strelec prvenstva, pri gostih pa jih je doslej največ zbral Aleksandar Zeljković, zabil je štirikrat. 

Trener Beltinec Damjan Gajser je za klubsko facebook stran dejal, da je napovedati potek derbijev nehvaležno delo, ker so polni čustev in adrenalina. "Vseeno pa ne glede na to, da nam manjka šest igralcev, mislim, da smo dovolj kvalitetni, da lahko v Lendavi presenetimo z dobro igro in dobrim rezultatom," je ocenil in dodal, da je s potekom prvenstva kar zadovoljen. Svoje načrte pa ima tudi Dejan Dončić na klopi Nafte. Lendavska ekipa si pred domačimi gledalci nedvomno ne želi izgubljati točk. 

Tekmo si lahko ogledate tudi v televizijskem prenosu, ki ga bo pripravil Sportklub. 

nafta-1903 nd-beltinci lendava prekmurski-derbi