vestnik

Dušan Hajdinjak najboljši v kategoriji Master 2

Tomo Köleš, 5. 12. 2018
Andreja Hajdinjak
Dušan Hajdinjak je postal državni prvak v ciklokrosu v kategoriji Master 2.
Šport

V Cerknici je bil na sporedu tretji ciklokros, skupno četrta dirka letošnje sezone pa je štela tudi kot državno prvenstvo. Dušan Hajdinjak (Team Turbo Tropovci) je bil najboljši v svoji kategoriji.

Luka Mezgec, branilec naslova v elitni kategoriji, se dirke ni udeležil, tako da so bile karte premešane na novo in do konca se ni vedelo, kdo bo najboljši.


Na startu v vseh kategorijah je bil 101 tekmovalec in tekmovalka, tistih na kolesih za ciklokros pa je bilo kar 76, tako da tudi ta disciplina pri nas počasi prihaja v veljavo.
V absolutni konkurenci je največ spretnosti pokazal Matej Kravos, ki je slavil tudi v kategoriji master 1. Ogorčen boj med elito in kategorijo U23 je naslov državnega prvaka prinesel Tadeju Pogačarju, članu ljubljanskega Roga.


V kategoriji master 2 je zmagal Dušan Hajdinjak (Team Turbo Tropovci), le sekundo počasnejši je bil Matjaž Kovač (Izvir Vipava), tretje mesto je z dobre pol minute zaostanka zasedel Mitja Mori (Ganesha Team).
Pri mlajših mladincih je Jure Rus (MBK Sportr.si) najhitreje opravil s sedmimi krogi, 12 sekund zaostanka je imel Fabijan Kralj (KK Pantal), minuto in sedem sekund pa Alessandro Chiandussi (A.S.D. GS Doni 2004). Luka Jablanovec (KK Tropovci) je zasedel 6. mesto z zaostankom dve minuti in 22 sekund.



kolesarstvo ciklokros cerknica Luka Jablanovec Dušan Hajdinjak