vestnik

(FOTO) 2. SNL: Infarktna končnica v Beltincih

Vestnik.si, 25. 4. 2021
Jure Zauneker
ND Beltinci Brda
Šport

V prvi tekmi lige za obstanek (16. krog) v 2. slovenski nogometni ligi so se Beltinci Klima Tratnjek na domačem igrišču razšli z Brdi z neodločenim izidom 1 : 1.

Oba zadetka pa sta padla v končnici dvoboja. Najprej je v 90. minuti goste v vodstvo popeljal Amadej Marinič, Beltinčanom pa je točko v naslednjem napadu priigral Mitja Mauko. Beltinci Klima Tratnjek s 17 točkami zasedajo tretje mesto v osemčlanski ligi za obstanek.

beltinci, nogomet, nd-beltinci-brda
Jure Zauneker
ND Beltinci Brda

Po zmagi v Velenju proti Rudarju (1 : 0) so Beltinčani pričakali Primorce v popolni sestavi, saj sta se po odsluženi kazni vrnila kapetan Patrik Raduha in Mitja Mauko. Že v 14. minuti je bil domači trener Radovan Karanović primoran opraviti prvo menjavo. Poškodovanega Marka Maučeca je zamenjal Vito Mörec. Tri minute zatem so imeli gostje preko Amadeja Mariniča prvo resnejšo priložnost, a gostujoči igralec ni uspel s preigravanjem domačega vratarja Domna Zvera. Do odhoda na odmor so imeli gostitelji več priložnosti za vodstvo, vendar so bili Mateo Verunica, Mauko in Luka Verbič premalo zbrani.

beltinci, nogomet, nd-beltinci-brda
Jure Zauneker
ND Beltinci Brda

Mauko je imel v 49. minuti kar dve priložnosti za zadetek. Najprej mu je gostujoči vratar Anže Nabergoj ubranil strel z glavo, nato pa je odlično posredoval še po strelu z dobrih desetih metrov. Kljub temu, da so bili Beltinčani več pri žogi, niso uspeli premagati Nabergoja. Gostje, ki so se večji del dvoboja branili, so svojo priložnost za zadetek iskali v končnici tekme. Uspelo jim je v 90. minuti, ko je z natančnim diagonalnim strelom Zvera premagal Amadej Marinič. Veselje Primorcev je bilo kratko. V naslednjem napadu je Aleksandar Zeljković odlično podal do Mauka, ki je s petim zadetkom v sezoni svoji ekipi priigral zasluženo točko.

beltinci, nogomet, nd-beltinci-brda
Jure Zauneker
ND Beltinci Brda

Beltinci Klima Tratnjek – Brda 1 : 1 (0 : 0)

Športni park Beltinci, brez gledalcev, sodnik: Marko Lackovič (Miklavž na Dravskem polju). Strelca: 0 : 1 Marinič (90), 1 : 1 Mauko (91).

Rumena kartona: Sočič; Dobnikar. 

Beltinci Klima Tratnjek: Zver, Kuzma (Balažic, 79), Mauko, Verbič, Raduha kap., (Katuša, 79), Sočič, Maučec (Mörec, 14), Mršič, Verunica, Zeljković, Kaučič. Trener: Radovan Karanović.

Brda: Nabergoj, Dobnikar, Stožinič, Schweiger, Bric, R. Bužinel kap., L. Marinič, Bučinel, A. Marinič, Ju. Bužinel (Battaino, 80), Vodeb (Ja. Bužinel, 80). Trener: Dušan Jerončič.

16.-krog beltinci-klima-tratnjek brda 1-:-1 2.-snl