vestnik

(FOTO) Beltinčani leto končali s porazom

Vestnik.si, 28. 11. 2021
Aleš Cipot
Beltinci : Rudar Velenje
Šport

Še tretjič v sezoni je Damjan Gajser dvoboj zaradi kazni spremljal s tribune.

Za konec jesenskega dela prvenstva v 2. slovenski nogometni ligi so se Beltinci Klima Tratnjek na domačem igrišču pomerili z velenjskim Rudarjem. Pred blizu 300 gledalci so slavili gostje s 3 : 0 (2 : 0).

beltinci, rudar, rudar-velenje
Aleš Cipot
Beltinci : Rudar Velenje

Še tretjič v sezoni beltinske ekipe s klopi ni vodil trener Damjan Gajser, ki je že zbral pet rumenih kartonov, zaradi kartonov pa sta manjkala tudi kapetan Patrik Raduha in Luka Sočič. Tako je ekipo z roba kar precej razmočene zelenice vodil Gajserjev pomočnik David Vinkovič.

beltinci, rudar, rudar-velenje
Aleš Cipot
Beltinci : Rudar Velenje

Velenjčani so imeli na začetku dvoboja terensko premoč, po menjavi v domači vrsti, ko je namesto poškodovanega Hrvoja Kudumije v igri vstopil Alen Andrejč, pa so v 22. minuti prišli do vodstva. Po napaki beltinske obrambe je v polno zadel Američan Brian Sousa Saramago. Priložnost za izenačenje je zapravil Gal Grobelnik, katerega strel so gostje preusmerili v kot. Pred odhodom na odmor so gostje zadeli še drugič, znova pa je bil uspešen Saramago, kateremu je bil to že dvanajsti zadetek v prvenstvu.

beltinci, rudar, rudar-velenje
Aleš Cipot
Beltinci : Rudar Velenje

Prav Saramago je imel v 51. minuti priložnost, da doseže še tretji zadetek, a so bili domači tokrat spretnejši od ameriškega igralca in so žogo izbili z igrišča. Zmagovalec dvoboja je bil določen v 57. minuti, ko je domačega vratarja Domna Zvera premagal še Vito Batistić. Do konca dvoboja so imeli Beltinčani priložnost za častni zadetek, a je po strelu Luke Pihlerja v 63. minuti žogi pot v mrežo preprečila vratnica, dvanajst minut pozneje pa pred gostujočimi vrati ni bil uspešen Grobelnik. Kot zanimivost naj omenimo, da se gostujoči trener Milan Petrović kljub visokemu vodstvu ni odločil dati priložnost igralcem s klopi in je dvoboj končal z enajsterico, s katero je tudi pričel obračun v beltinskem športnem parku.

beltinci, rudar, rudar-velenje
Aleš Cipot
Beltinci : Rudar Velenje

Beltinci Klima Tratnjek - Rudar Velenje 0 : 3 (0 : 2)

Športni park Beltinci, 300 gledalcev, sodnik: Uroš Rađević (Maribor). Strelca: 0 : 1 Saramago (22), 0 : 2 Saramago (40), 0 : 3 Batistić (57). Rumeni karton: Balažic, Mörec, Pihler, Antolin, Cener; Rudonja, Jovanović, Jukić. Igralec tekme: Brian Sousa Saramago (Rudar Velenje).

Beltinci: Zver, Kudumija (Andrejč, 21; Maučec, 61), Zeljković, Žaler, Balažic (Klobasa, 46), Rantaša, Antolin, Mörec (Hari, 86), Pihler, Džumhur (Cener, 61), Grobelnik. Pomočnik trenerja: David Vinkovič.

Rudar: Žiger, Tubić, Rudonja, Jovanović, Jovan, Jukić, Batistić, Hrovat, Spudić, Vošnjak, Saramago. Trener: Milan Petrović.

beltinci rudar-velenje 0-:-3