vestnik

(FOTO) Beltinčani z drugo zmago na vrh lestvice

Vestnik.si, 8. 8. 2022
Jure Zauneker
ND Beltinci in Jadran Dekani.
Šport

Nogometaši beltinske Klime Tratnjek so odlično pričeli novo sezono v 2. SNL. Izkoristili so ugoden žreb, ki jim je namenil v uvodnih dveh krogih dve tekmi na domači zelenici, in dosegli dve zmagi.

Beltinci Klima Tratnjek – Jadran Dekani 3 : 0 (1 : 0)

beltinci, nogomet, nd-beltinci-jadran-dekani
Jure Zauneker
ND Beltinci in Jadran Dekani.

Športni park Beltinci, 500 gledalcev, sodnik: Amel Begić (Senožeti). Strelci: 1 : 0 Ptiček (2), 2 : 0 Pihler (79), 3 : 0 Kralj (94). Rumeni kartoni: Kosi, Zorman, Žaler, Ptiček, Hren, Rantaša; Stepančič, Demiri, Galina. 

Beltinci Klima Tratnjek: Zver kap., Ptiček, Zorman (Hren, 57), Pihler, Emruli (Hari, 84), Kosi (Mörec, 71), Grobelnik (Kralj, 71), Ščernjavič, Sočič, Kaučič (Rantaša, 57), Žaler. Trener: Damjan Gajser.

Jadran Dekani: Gabrić, Stepančič (Rudonja, 83), Vranješ, Džuričin, Meštrić (Gotovac, 83), F. Cukjati, Babič kap. (Šehić, 69), Ljutić, Fortuna (Demiri, 69), J. Cukjati (Zonta, 83), Galina. Trener: Alen Ščulac.

beltinci, nogomet, nd-beltinci-jadran-dekani
Jure Zauneker
ND Beltinci in Jadran Dekani.

Po slavju proti velenjskemuRudarju (2 : 0) v uvodnem krogu, so zdaj s 3 : 0 (1 : 0) premagali Jadran iz Dekanov. Beltinčani so se z drugo zmago zavihteli na vrh drugoligaške razpredelnice in so edini, ki so še stoodstotni v novem prvenstvu.

Tekma proti Primorcem se je odlično začela za mlado ekipo pod vodstvom Damjana Gajserja. Že v 2. minuti je svoj prvenec v »žutem« dresu dosegel 24-letni hrvaški branilec Ivan Ptiček, ki je v Beltince prišel iz Rogaške. V nadaljevanju dvoboja je bilo čutiti precej nervoze v domačem taboru in posledično tudi grobe igre, kar se je odražalo v rumenih kartonih. Do polčasa so si »priborili« štiri, do konca dvoboja pa še dodatna dva rumena kartona.

Gostje so se na vse pretege trudili izid izenačiti, vendar je bila beltinska obramba, na čelu z vratarjem Domnom Zverom, vedno na pravem mestu. Oba trenerja sta v drugem polčasu izkoristila vseh pet menjav in osvežila ekipi. Kar ni uspelo Primorcem, ki niso dosegli zadetka, je uspelo gostiteljem. Odlično formo na začetku sezone je v 79. minuti z zadetkom kronal Luka Pihler, v četrti minuti sodnikovega podaljška pa se je pod prvi zadetek v beltinskem dresu podpisal novinec 19-letni Jan Bruno Kralj, ki je v minuli sezoni za mladinsko vrsto Maribora v 26 tekmah zabil 15 zadetkov.

beltinci, nogomet, nd-beltinci-jadran-dekani
Jure Zauneker
ND Beltinci in Jadran Dekani.

2.-snl beltinci-klima-tratnjek jadran-dekani drugi-krog