vestnik

(FOTO) DNK Akademija Marcos Tavares v Radencih

Vestnik.si, 3. 8. 2020
Dani Mauko
Nogometni kamp Marcosa Tavaresa v Radencih.
Šport

V Športno-rekreacijskem centru Ivanke Serec v Radencih je bil uspešno izpeljan nogometni tabor DNK Akademija Marcos Tavares za otroke od 7 do 15 let.

Kljub trenutnim preventivnim ukrepom se je 37 mladih iz vse Slovenije pod taktirko strokovno usposobljenih trenerjev, domačina Erika Vičiča ter Gorana Rističa in Nika Kisilaka, učilo znanja igrati z levo in z desno nogo, pravilno postopati z žogo, obvladati igro z glavo, zavzeti pravo mesto na nogometnem igrišču ter postati celosten nogometaš na igrišču in zunaj njega.

nogometni-tabor, radenci, marcos-tavares, 2020
Dani Mauko
Nogometni kamp Marcosa Tavaresa v Radencih.

Ob zaključku kampa v Dijaškem domu SŠGT je organizator Jan Ternjak iz Športne agencije Proelium za udeležence pripravil presenečenje. Otroke je nagovoril Marcos Magno Morales Tavares, ki velja za enega izmed najuspešnejših nogometašev v slovenski prvi ligi. Brazilskemu nogometašu s slovenskim potnim listom, ikoni NK Maribor, so se pridružili tudi njegovi soigralci Felipe Santos, Jasmin Mešanović in Aleks Pihler.
Kamp so mladi nogometaši v prisotnosti staršev sklenili na nogometnem igrišču, kjer je profesionalec Marcos Tavares otrokom podeljeval medalje, med drugim tudi svojemu sinu Joshui, Jan Ternjak pa se je v imenu organizatorja zahvalil Občini Radenci in napovedal, da bo tudi prihodnje leto tukaj organiziran poletni nogometni kamp.

nogometni-tabor, radenci, marcos-tavares, 2020
Dani Mauko
Nogometni kamp Marcosa Tavaresa v Radencih.

nogometni-tabor marcos-tavares radenci 2020