vestnik

(FOTO) NK Dokležovje proslavil 60 let obstoja

Vestnik.si, 29. 5. 2023
Tomo Köleš
60 let NK Dokležovje.
Šport

V dvorani vaškega doma v Dokležovju je bila slavnostna prireditev ob 60. obletnici obstoja Nogometnega kluba Dokležovje. Po slovesnosti so v spodnjih prostorih odprli še razstavo NK Dokležovje skozi čas.

Po otroškem programu sta na slovesnosti spregovorila predsednik Krajevne skupnosti Dokležovje Dejan Klemenčič, ki je opisal zgodovinski razvoj nogometa po svetu, in predsednik Nogometnega kluba Dokležovje Janez Kreft, ki je podrobneje predstavil zgodovino nogometa v Dokležovju. 

nk-dokležovje, 60-let, vaški-dom
Tomo Köleš
60 let NK Dokležovje.

Nogometni klub Dokležovje je bil ustanovljen v sezoni 1962/63. Takrat se je okrog domačina, zidarskega mojstra Štefana Klemenčiča zbrala skupina nogometnih zanesenjakov, mladincev in njegovih delavcev z željo, da tudi v Dokležovju ustanovijo nogometni klub. Njihova želja se je uresničila, ko so ustanovili iniciativni odbor in novoustanovljeni aktiv poimenovali Zidar. 

nk-dokležovje, 60-let, vaški-dom
Tomo Köleš
60 let NK Dokležovje.

Vsa leta je klub načrtno deloval pri izboljševanju pogojev za tekmovanja. Tako je bil zgrajen zelo lep športni objekt z vso pripadajočo infrastrukturo, ki je bil v ponos vsem krajanom. V šestdesetih letih delovanja je klub nastopal v različnih ligah Medobčinske nogometne zveze (MNZ) Murska Sobota in Nogometne zveze Slovenije (NZS). V tem času je v klubu nastopilo veliko igralcev različnih starosti, od katerih se jih je kar nekaj prebilo do klubov na državnem nivoju in tudi do reprezentance. Med najbolj znane igralce, ki so nastopali za NK Dokležovje, sodijo Dejan Nemec, Damjan Ošlaj, Robert Berendijaš, Borut Lukač, Matej Fras in Rok Ropoša. 

DSC_4800
Tomo Köleš
Nekdanji znani igralci NK Dokležovje.

V okviru možnosti je klub posvečal tudi veliko pozornost delu z mladimi, ki pa je v zadnjem času zaradi pomanjkanja igralcev nekoliko upadlo, vendar se v klubu zavedajo, da brez vzgoje mladega kadra ne morejo dolgo obstajati. Vsa leta je tu delalo veliko ljubiteljev nogometa, klub in posamezniki pa dobro sodelujejo z MNZ Murska Sobota in ji pomagajo pri delovanju njenega nogometnega centra. "NK Dokležovje prav tako nudi vso pomoč pri organizaciji različnih reprezentančnih tekem NZS in je tako veliko ekip imelo na razpolago igrišče za trening. Zato sta MNZ in NZS delno tudi pomagala klubu pri nadgradnji infrastrukturnih kriterijev in pogojev," je zapisal predsednik MNZ Murska Sobota Danilo Kacijan in klubu čestital ob jubileju ter mu zaželel veliko športnih uspehov v prihodnosti.  NK Dokležovje se je v tej sezoni medobčinske nogometne lige (MNL) Murska Sobota zelo dobro odrezal, saj bo prvenstvo končal na tretjem ali četrtem mestu. In prav zanimivo, prvo uradno tekmo je NK Dokležovje odigral z Bogojino in ravno zdaj v predzadnjem krogu te sezone sta se ta nasprotnika spet pomerila.   

nk-dokležovje, 60-let, vaški-dom
Tomo Köleš
60 let NK Dokležovje.

Ob koncu slovesnosti sta Janez Kreft in predstavnik kluba Iztok Sreš podelila zahvale, ki so jih prejeli Občina Beltinci, Krajevna skupnost Dokležovje, MNZ Murska Sobota, NZS, Kulturno-turistično društvo Dokležovje, Prostovoljno gasilsko društvo Dokležovje, Športno društvo Dokležovje, Društvo čolnarjev Dokležovje, Društvo prijateljev mladine Dokležovje, Karitas Dokležovje, Rdeči križ Dokležovje, Župnija Dokležovje, Nogometna šola Aluvar Beltinci, Nogometno društvo Beltinci Klima Tratnjek, NK Gančani, NK Lipa, NK Ižakovci, NK Veržej, ŠNK Bakovci, Vrtec Sonček Dokležovje in podružnična osnovna šola Dokležovje. Spominska darila klubu pa sta izročila predsednik ND Beltinci Klima Tratnjek Janez Breznik in administrativni referent MNZ Murska Sobota Danijel Žalik.

nk-dokležovje, 60-let, vaški-dom
Tomo Köleš
60 let NK Dokležovje.

nk-dokležovje, 60-let, vaški-dom
Tomo Köleš
60 let NK Dokležovje.

nk-dokležovje, 60-let, vaški-dom
Tomo Köleš
60 let NK Dokležovje.

nk-dokležovje 60-let razstava