vestnik

(FOTO) Odlični rezultati pomurskih judoistov na pokalu Mini Nagaoka

Vestnik.si, 25. 11. 2022
Arhiv JK Beltinci Klima Tratnjek in Štorkljice
Mladi judoisti JK Klima Tratnjek Beltinci in JK Štorkljice v Ljubljani.
Šport

Na 58. mednarodnem tekmovanju za pokal Mini Nagaoka v Ljubljani, ki ga je pripravil Judo klub Olimpija, je nastopilo kar 423 judoistov iz 50 klubov iz 6 držav (Slovenije, Italije, Avstrije, BiH, Nizozemske in Hrvaške).

Od tekmovalcev Judo kluba Murska Sobota je med mlajšimi dečki U12 zmagal Urban Klarič v kategoriji do 55 kilogramov, Ben Kokol pa je bil drugi v kategoriji do 38 kilogramov. Od predstavnikov judo klubov Štorkljice in Klima Tratnjek Beltinci sta drugo mesto zasedla Zoja Rituper v kategoriji do 33 kilogramov in Nino Šeruga v kategoriji do 42 kilogramov. Drugi je bil v starostni skupini U14 (starejši dečki) tudi Bor Patrik Burjan v kategoriji do 46 kilogramov, v starostni skupini U16 (mlajši kadeti) pa še Matic Vehab v kategoriji do 50 kilogramov.

judo-klub-murska-sobota, nagaoka, ljubljana
Arhiv JK Murska Sobota
Mladi judoisti JK Murska Sobota v Ljubljani.

Od predstavnikov Judo kluba Lendava sta bili najuspešnejši Zoja Makoter, ki je zmagala v kategoriji do 57 kilogramov, in Gaja Škraban, ki je slavila v kategoriji nad 57 kilogramov. Obe sta nastopili v starostni skupini mlajših deklic.

judo-klub-klima-center-tratnjek, pokal, nagaoka, ljubljana
Arhiv JK Beltinci Klima Tratnjek in Štorkljice
Mladi judoisti JK Klima Tratnjek Beltinci in JK Štorkljice v Ljubljani.