vestnik

(FOTO) Trening igralk ŽNK Pomurje z novo vratarko

Vestnik.si, 10. 7. 2021
Aleš Cipot
Trening nogometašic
Šport

Igralke ŽNK Nona Pomurje Beltinci se že pridno pripravljajo na novo sezono, v kateri so že dobili nasprotnice v kvalifikacijah za Ligo prvakinj. V kadru pa je že tudi nov obraz.

V Nyonu je bil opravljen žreb za kvalifikacije UEFA Lige prvakinj, ki bodo odigrane v avgustu. Ples kroglic je Pomurkam v polfinalu namenil latvijskega prvaka, in sicer ekipo Rigas FS. V njihovi skupini sta še bolgarska NSA Sofija in ukrajinski prvak Zhytlobud. Polfinalni obračun bo odigran 18. avgusta, vendar prizorišče še ni znano.

žnk, žnk-nona-pomurje-beltinci, trening
Aleš Cipot
Trening nogometašic

Trener Sandi Bauer je takole ocenil žreb: "Z samim žrebom sem zelo zadovoljen, po mojem mnenju smo v polfinalu dobili premagljivega nasprotnika. Ekipo Rigas FS iz Latvije pravzaprav ne poznamo dobro, vendar če bomo igrali tako kot znamo, z njo ne bi smeli imeti težav. Z ostalima dvema ekipama, ki se nahajata v naši skupini, se ne obremenjujemo, saj gremo korak za korakom ali z drugimi besedami rečeno tekmo po tekmo."

žnk, žnk-nona-pomurje-beltinci, trening
Aleš Cipot
Trening nogometašic

Z ekipo pa že trenira tudi nova okrepitev med vratnicama, čuvajka mreže Eva Vamberger, rojena Kranjčanka. Nekdanja članica izbrane vrste Slovenije je kariero pričela v Velesovem, nato pa je bila pri Jevnici, v Avstriji in pri Olimpiji. Sledila je selitev v Španijo, po vrnitvi pa je nastopala za Maribor in Koper ter v minuli sezoni znova za Maribor. V glasovanju igralk slovenske ženske nogometne lige je bila izbrana za v sezoni 2020/21 za najboljšo vratarko lige.

DSC_7406
Aleš Cipot
Eva Vamberger, novinka v ekipi

žnk-pomurje-beltinci trening nova-okrepitev