vestnik

(FOTO) Uporabniki VDC spoznavali namizni tenis

Ines Baler, 28. 8. 2019
Ines Baler
V igri se je z igralko NTK Sobota pomeril tudi Tom Marinič iz Filovec.
Šport

Namiznoteniški klub (NTK) Sobota je v športni dvorani Osnovne šole (OŠ) 3 v Murski Soboti pripravil prvo srečanje z uporabniki soboške enote Varstveno-delovnega centra (VDC).

»Odločili smo se, da organiziramo humanitarno akcijo, in ker treniramo na OŠ 3, smo se odločili za VDC. Eno uro smo se posvetili uporabnikom, naši mladinci in kadeti so jim pokazali nekaj udarcev in elementov namiznoteniške igre,« je pojasnil Mitja Županek, predsednik kluba. Tako so najprej nekaj minut posvetili igri izven mize, da so se uporabniki spoznali z žogicami in loparji, nato pa so se pomešali med športniki in zaigrali nekaj iger. Županek je ob tem še dodal, da uporabnikom VDC namizni tenis ni tuj, saj imajo v enoti mizo za namizni tenis, na kateri nekateri pridno vadijo. 

Sicer pa se mladi namiznotenisači že pripravljajo na prihajajočo sezono. Nekateri so s pripravami pričeli ta mesec, tako da so pridobivali kondicijo, delali na motoriki, nato pa so se preselili v športno dvorano, mlajši pa bodo s treningi pričeli septembra. »Trenutno imamo kar precej podmladka, brez posebnih akcij po šolah. Problem v našem športu je ta, da jih dosti neha, ker jim postane monotono. Dokler dokončno spoznajo to igro, mine pet do sedem let, v tem času tako mladi dobijo osnovne motorične sposobnosti, da udarec izvedejo tehnično pravilno, nato pa je lažja tudi igra in ni treba vložiti toliko napora,« je ocenil Županek.

namizni-tenis ntk-sobota murska-sobota