vestnik

(FOTO) Vročekrvno srečanje Češke in Italije

Vestnik.si, 25. 3. 2021
Aleš Cipot
Italija : Češka EUROU21
Šport

Na EP U21 sta se v Celju v "slovenski" skupini pomerila Češka in Italija. Srečanje se je končalo z 1 : 1, Italijani pa so na koncu ostali z dvema nogometašema manj.

Češka - Italija 1 : 1 (0 : 1)

Stadion Z'dežele, brez gledalcev, sodniki: Higler, van Zullen in Baldar (vsi Nizozemska).


Strelci: 31. Scamacca, 75. Maggiore (a.g.).
Češka: Jedlička, Vitik, Chaluš, Holik (od 49. Granečny), Sadilek, Bucha, Šašinka (od 89. Janošek), Krejči, Lingr, Karabec (od 78. Drchal), Šulc.
Italija: Carnesecchi, Gabbia, Marchizza, Frattesi (od 66. Rovella), Tonali, Cutrone (od 73. Raspadori) Scamacca, Del Prato, Zappa (od 73. Bellanova), Sala, Maggiore (od 89. Pobega).
Rumeni kartoni: Vitik, Bucha, Janošek; Zappa, Marchizza, Del Prato.
Rdeči karton: Tonali, Marchizza.

Petkratni evropski prvaki do 21 let Italijani so v Celju zapravili vodstvo iz prvega polčasa in v drugem delu tekme prebujeni Češki dovolili priti do izenačenja.
Italijani so bili v prvem polčasu boljši nasprotnik, ustvarili več priložnosti in to kronali z zadetkom v 31. minuti. Tega je dosegel Gianluca Scamacca, najkoristnejši igralec azzurov.

eurou21, italija, češka
Aleš Cipot
Italija : Češka EUROU21

Napadalec Genoe se je po hitrem protinapadu in natančni podaji sam znašel v kazenskem prostoru, preigral vratarja Martina Jedličko in pospravil žogo v mrežo. 

V drugem polčasu pa so Čehi pokazali več želje in z borbeno igro prevzeli nadzor nad sredino igrišča. Kljub temu pa sprva niso uspeli ustvariti nevarnejših priložnosti.


To se je spremenilo v zadnjih 20 minutah srečanja, ko so sprva iz hitrega protinapada celo zatresli mrežo, a je bil gol zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. Pet minut kasneje pa so vendarle prišli do izenačenja. Visoko žogo v kazenski prostor po prostem strelu je v lasten gol preusmeril Maggiore.

eurou21, italija, češka
Aleš Cipot
Italija : Češka EUROU21


Italijani so v zaključku tekme pritisnili na češki gol, ustvarili številne priložnosti, a vselej bili bodisi za las nenatančni bodisi pa je njihovo namero preprečil razpoloženi Jedlička. Na koncu pa jim je zmanjkalo tudi discipline, zato so tekmo končali brez dveh nogometašev.

eurou21, italija, češka
Aleš Cipot
Italija : Češka EUROU21

evropsko-prvenstvo u21 češka italija 1-:-1