vestnik

(FUTSAL) Litija na brazilski pogon premočna

M.Š., 12. 3. 2022
Vanesa Jaušovec
Meteorplast - Litija
Šport

Meteorplast ŠIC bar je sinoči v Ljutomeru doživel sedmi poraz v sezoni.

Blizu 130 gledalcev je v dvorani ŠIC Ljutomer spremljalo dvoboj 16. kroga 1. slovenske futsal lige. Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar je gostil Litijo, gostje pa so slavili s 6 : 1 (2 : 0). Edini zadetek za ljutomersko moštvo, ki ostaja na petem mestu (16 točk), je dosegel vratar Tjaž Lovrenčič, ki je bil v 40. minuti uspešen iz kazenskega strela (6 metrov).

Litijani, ki si z Dobovcem delijo prvo mesto na prvoligaški razpredelnici (po 35 točk), so v prleško prestolnico pripotovali s tremi slovenskimi reprezentanti (Osredkar, Vrhovec, Berzelak) in tremi Brazilci (Mota, Ferreira, Jeferson). Razlika v kvaliteti je bila očitna, kljub temu, da je končni rezultat, glede na potek dogodkov na parketu, previsok. Ljutomerčani so tudi imeli svoje priložnosti, med drugim pri zaostanku z 0 : 2 zadeli okvir vrat, v zadnjih minutah pa so poskušali s petim igralcem v polju spremeniti potek dvoboja. Izkušeni gostje so napake v domači vrsti izkoristili in Prlekom prizadejali sedmi poraz v sezoni.

Do konca rednega dela prvenstva bo Meteorplast ŠIC bar, ki si je že zagotovil uvrstitev v četrtfinale državnega prvenstva, v petek, 25. marca, odigral še domačo tekmo proti vrhniškemu Siliku.

meteorplast-šic-bar futsal