vestnik

Gibko tudi letos v Lendavi zbira kilometre. Za kaj bodo namenili zbrana sredstva?

Jože Gabor, 12. 2. 2022
Jože Gabor
V okviru rekreacijskih aktivnosti z naslovom Gibko zbira kilometre so udeleženci vseh generacij tekli po Lendavi in okolici
Šport

Športno in turistično društvo Gibko Lendava letos drugo leto organizira sklop rekreacijskih aktivnosti z naslovom Gibko zbira kilometre za dobro počutje in brezplačne športne tabore za otroke. V okviru projekta bodo zbirali donacije za poletne športne tabore za otroke.

Z aktivnostmi so začeli v začetku februarja, zaključili pa jih bodo konec aprila. Osrednji dogodki bodo tudi letos trije. 20. februarja bodo organizirali rekreacijski dogodek Kolikokrat lahko v enem dnevu Lendava pride do Piramide?, ko bodo povabili ljubitelje rekreacije, da se podajo do najvišje točke Lendavskih in Dolgovaških goric Piramide. Lani so ob pohodnikih bili tudi taki, ki so prišli do vrha s kolesom ali so tekli. Nekateri so v enem dnevu tudi večkrat premagali pot od vznožja hriba do vrha. 27. marca bodo v organizaciji Gibka kolesarili po Lendavi in okolici, 24. aprila pa bodo tekli.

gibko, lendava
Jože Gabor
Gibko

Vodji organizacije dogodkov sta učiteljici telesne vzgoje Tjaša Horvat in Renata Gyurkač. Tjaša Horvat je povedala, da so se za akcijo Gibko zbira kilometre odločili, ker niso želeli le gledati, kakšne posledice bo pustila epidemija pri ljudeh, ki so se v tem času še manj gibali, kot prej. »Pripravili smo projekt, s katerim bi prebivalce našega kraja in od drugod spodbudili, motivirali h gibanju in s tem dvignili nivo njihovega zdravja in  produktivnosti. V slogi je moč. Prepričani smo, da skupaj lahko naredimo veliko več in pripomoremo k zdravju in gibalnemu razvoju naših otrok, mladostnikov in nas samih. V času epidemije so fizične sposobnosti ljudi padle pod povprečje, s padcem vzdržljivosti in moči pa upada tudi moč imunskega sistema,« pravi. 



V projektu lahko sodeluje vsak, saj vsak kilometer šteje, dodaja Renata Gyurkač. Zbrane kilometre v treh mesecih vnesejo v spletno anketo, ki je na spletni strani gibko.si, kjer so tudi vse druge informacije o aktivnostih. Več informacij o aktivnostih pa lahko dobi vsak tudi z vprašanji na spletnem naslovu info@gibko.si ali na mobilnih telefonih 040 596 628 (Tjaša) in 040 377 454 (Renata). »S projektom zbiramo tudi donacije, s pomočjo katerih bomo otrokom omogočili brezplačne poletne tabore, na katerih bodo pridobili na moči, vzdržljivosti, ravnotežju, pa tudi koncentraciji, socializaciji  in strpnosti, za kar so bili v času pandemije mnogi prikrajšani. Donacije za poletne tabore otrok lahko nakažejo na transakcijski račun  SI56 1949 0501 3103 225, ki je odprt pri Deželni Banki Slovenije.«

gibko lendava kilometri