vestnik

Jugoslovanska legenda bo vodila Veržej

Miha Šoštarič, 12. 10. 2019
Vestnik.si
Milko Djurovski
Šport

Zaradi slabih rezultatov se je od Veržeja poslovil Slobodan Djurić. Veržej bo odslej, tako pišejo na spletni strani kluba, vodil Milko Djurovski.

Nogometaši Veržeja po 7. krogih 3. slovenske nogometne lige vzhod zasedajo predzadnje, enajsto mesto. Osvojili so vsega tri točke, dosegli osem, prejeli pa kar 28 zadetkov. Zmagali so le na uvodni tekmi prvenstva proti Odrancem, nato pa nanizali šest porazov. Zaradi slabih rezultatov se je vodstvo kluba razšlo s trenerjem Slobodanom Djurićem, katerega bo na klopi nasledilo znano nogometno ime nekdanje Jugoslavije. Veržej bo odslej, tako pišejo na spletni strani kluba, vodil Milko Djurovski (tudi Milko Gurovski, Milko Gjurovski ali Milko Đurovski), leta 1963 v makedonskem kraju Tetovo rojen nogometaš, ki je med drugim v Sloveniji kot trener že vodil tudi nogometaše lendavske Nafte, Maribora, Drave in Zavrča. Nazadnje je deloval v Bosni in Hercegovini, kjer je treniral Slavijo iz Sarajeva.

1341232512-v250314p0
Vestnik.si
Milko Djurovski

Djurovski (56) je bil izvrsten napadalec, ki je v šestih sezonah (1980-1986) za beograjsko Crveno Zvezdo odigral 115 tekem in zabil 54 zadetkov. Leta 1986 je poskrbel, še za današnji čas nedopustno dejanje. Prestopil je k mestnemu tekmecu Partizanu, kjer je do leta 1990, ko je odšel v nizozemski Groningen, v 70 nastopih dosegel 39 zadetkov. V zatonu kariere je nastopal tudi za Maribor, kjer si je ustvaril družino, in v 19 nastopih osemkrat premagal nasprotne vratarje.

Djurovski je včeraj (petek) opravil prvi trening z nogometaši Veržeja, prva tekma pa ga čaka že danes ob 18. uri, ko se bo Veržej na Prevaljah za prvenstvene točke pomeril s Korotanom.

šport veržej nogomet