vestnik

(FOTO) Kajak kanu klub Rotoattivo izpeljal državno prvenstvo

Vestnik.si, 31. 8. 2021
Jure Zauneker
DP v sprintu na mirnih vodah.
Šport

Več kot 130 tekmovalcev je nastopilo na dvodnevnem državnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah, ki ga je na Soboškem jezeru pripravil Kajak kanu klub Rotoattivo iz Murske Sobote.

Domači klub je prvenstvo organiziral v sodelovanju s Kajakaško zvezo Slovenije. Tekmovalci so se pomerili v več različnih kategorijah. Med člani posamezno je na 200 metrov dolgi progi zmagal Rok Šmit (Bohinj). Pri mešanih dvojicah sta slavila Rok Šmit in Eva Arh (Bohinj).

Pri članih je na 1000 metrov dolgi progi zmagal Jošt Zakrajšek (Tacen), pri članicah pa Tia Franca (Žusterna). V kategoriji K-2 za člane sta bila na 500 metrov dolgi progi najboljša Rok Šmit in Vid Debeljak (Bohinj). 

murska-sobota, kajak-kanu
Jure Zauneker
DP v sprintu na mirnih vodah.

Oba dneva pa so uspešno nastopili tudi domači predstavniki in predstavnice. Prvi dan sta bili med starejšimi deklicami v razredu K-2 na 500 metrov dolgi progi drugi Hana Bedernjak in Ješe Salnajs. Bedernjakova je bila četrta na 200 metrov v mešanih dvojicah z Majem Habjaničem in peta na 1000 metrov med starejšimi deklicami posamezno. Prav tako peti je bil Aleksander Raduha med člani na 1000 metrov dolgi progi.

Drugi dan sta bili med starejšimi deklicami Hana Bedernjak in Ješe Salnajs drugi na 1000 metrov in četrti na 200 metrov dolgi progi. Med mlajšimi dečki sta se Dorotej Sakač in Matic Hriberšek v kategoriji K-2 na 200 metrov dolgi progi uvrstila na peto mesto.

murska-sobota, kajak-kanu
Jure Zauneker
DP v sprintu na mirnih vodah.

Člani in članice Kajak kanu kluba Rotoattivo so se sicer v tej sezoni doslej udeležili tekem za slovenski pokal v Brestanici, Mostu na Soči in Murski Soboti. Na vseh so osvojili kolajne in so zelo visoko uvrščeni na pokalnih lestvicah v kajakih in kanujih na mirnih vodah. Sredi avgusta so se udeležili tudi državnega prvenstva v maratonu na mirnih vodah na Bohinjskem jezeru, kjer so dosegli odlične izide. Ariel Šadl je bila tretja na dvokilometrski progi, Dorotej Sakač četrti in Noah Šadl sedmi. V starejših kategorijah sta se na 10 kilometrov dolgi progi dobro odrezala Hana Bedernjak, ki je bila peta, in Maj Habjanič, ki je bil sedmi. V članski kategoriji pa je na 20 kilometrov dolgi progi Aleksander Raduha dosegel izvrstno tretje mesto.

kajak-kanu Rotoattivo soboško-jezero državno-prvenstvo