vestnik

Kapela Ekosen je šampion SOCCA lige prvakov

Vestnik.si, 10. 9. 2022
Facebook NK Kapela Ekosen
Kapela Ekosen je šampion Socca lige prvakov.
Šport

Blizu dvorane Tabor v Mariboru je potekalo štiridnevno tekmovanje SOCCA (mednarodna malonogometna zveza) liga prvakov. Med 34 ekipami iz 17 držav je slavilo pomursko moštvo Kapela Ekosen, Bojan Klemenčič pa je bil najboljši igralec prvenstva.

Za ekipo Kapela Ekosen so igrali: Marko Karoli, Dare Vršič, Zoran Lukavečki, Mario Skuhala, Bojan Klemenčič, Amer Šišič, Miha Šilec, Urban Senekovič, Jaka Vajda, Žan Plajnšek, Tadej Kotnik in Marcel Vindiš, vodja ekipe: Drago Bračko, predstavnik: Sandi Mulec. Bojan Klemenčič je bil izbran za najboljšega igralca prvenstva. 

socca-liga-prvakov, maribor, kapela, ekosen
Facebook NK Kapela Ekosen
Kapela Ekosen je šampion Socca lige prvakov.

Kapelčani so do osvojitve naslova nanizali šest zmag in en remi. 0 : 0 so odigrali z Dynamisom iz Kišinjeva (Moldavija), nato pa so premagali ekipe Orly Wroclaw (Poljska) s 5 : 1, Limassol Animlas (Ciper) z 9 : 3, FK Arsenalas (Litva) s 7 : 1, Qaisar Plaza (Kazahstan) s 4 : 2, Ascona Haus KFT (Madžarska) s 3 : 1 in v finalu DXC Technology (Bolgarija) s 5 : 4 po izvajanju kazenskih strelov (po rednem delu 2 : 2). 
Iz Pomurja je v ligi prvakov tekmovala še ena ekipa, namreč Car Wash Ključarovci, ki je branila naslov prvaka z zadnjega prvenstva (takrat pod imenom Arko Ključarovci). Končala je med 9. in 16. mestom, izpadla je namreč v osmini finala. 
Ključarovčani so v prvi tekmi ugnali MNK Bjelovar iz Hrvaške s 3 : 1, v drugi tekmi Ascono Haus KFT prav tako s 3 : 1, nato so brez boja s 3 : 0 dobili srečanje s Steano Mustier (Belgija) in Internationalom iz Newbridga (Irska), v izločilnem boju pa izgubili z FC Amigos (Grčija) z 1 : 3. 

socca-liga-prvakov, maribor, kapela, ekosen
Facebook NK Kapela Ekosen
Kapela Ekosen je šampion Socca lige prvakov.

socca-liga-prvakov maribor kapela ekosen