vestnik

Kek v reprezentanco vpoklical tudi Boharja

Vestnik, 27. 5. 2019
Robert Balen
Matjaž Kek zaupa Damjanu Boharju.
Šport

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je razkril seznam vpoklicanih igralcev za kvalifikacijski tekmi z Avstrijo in Latvijo za EP 2020, na seznamu je tudi Prekmurec Damjan Bohar.


Na današnji tiskovni konferenci je selektor slovenske nogometne reprezentance razkril imena 23 igralcev za kvalifikacijski tekmi za EP 2020proti Avstriji (7. junija v Celovcu) in Latviji (10. junija v Rigi).

Imena igralcev:
Vratarji:Vid Belec (Sampdoria, Italija), Jan Oblak (Atletico Madrid, Španija).

Branilci:Jure Balkovec (Hellas Verona, Italija), Miha Blažič (Ferencvaroš, Madrif), Bojan Jokić (Ufa, Rusija), Miha Mevlja (Rostov, Rusija), Nemanja Mitrović (Jagiellonia Bialystok, Poljska), Aljaž Struna (Houston Dynamo, ZDA), Andraž Struna (Anorthosis, Ciper), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb, Hrvaška).

Vezisti:Jaka Bijol (CSKA Moskva, Rusija), Damjan Bohar (Zaglebie Lubin, Poljska), Domen Črnigoj (Lugano, Švica), Jon Gorenc-Stanković (Huddersfield Town, Anglija), Josip Iličić (Atalanta, Italija), Rene Krhin (Nantes, Francija), Jasmin Kurtić (Spal, Italija), Žan Majer (Lecce, Italija), Denis Popović (Orenburg, Rusija), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev, Ukrajina), Miha Zajc (Fenerbahče, Turčija).

Napadalci:Robert Berić (St. Etienne, Francija), Andraž Šporar (Slovan Bratislava, Slovaška).

27-letni Damjan Bohar iz Mačkovec, ki je igral v vrstah črno-belih in vijoličastih, je lani podpisal triletno pogodbo s poljskim klubom Zaglebie Lubin, po imenovanju Keka za selektorja pa se je spet vrnil v slovensko reprezentanco.
Razpored kvalifikacijskih tekem:
7. junij 2019: Avstrija –Slovenija
10. junij 2019: Latvija –Slovenija
6. september 2019:Slovenija– Poljska
9. september 2019:Slovenija- Izrael
10. oktober 2019: Severna Makedonija –Slovenija
13. oktober 2019:Slovenija– Avstrija
16. november 2019:Slovenija– Latvija
19. november 2019: Poljska -Slovenija
Andrej Petelinšek
Damjan Bohar je pred odhodom na Poljsko igral za Maribor, prej pa še za Muro. 
slovenska reprezentanca EP 2020 Damjan Bohar