vestnik

Kek vpoklical Boharja in Koutra

Vestnik, STA, 3. 11. 2020
NZS
Matjaž Kek je danes objavil nov spisek reprezentantov. Na njem sta tudi Nino Kouter in Damjan Bohar.
Šport

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je objavil seznam nogometašev, na katere bo računal na prijateljski tekmi z Azerbajdžanom ter obračunoma v ligi narodov proti Kosovu in Grčiji. Pričakovano je spet na seznamu Josip Iličić.

Predvsem bosta pomembni tekmi v ligi narodov, v kateri Slovenija v ligi C in skupini 3 po štirih tekmah brez prejetega zadetka vodi z desetimi točkami, sledi Grčija z osmimi, praktično odpisana pa sta Kosovo in Moldavija z dvema oziroma eno točko. V ligo B bo po koncu napredoval zmagovalec skupine, zadnjeuvrščeni pa bo igral dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi C.

Slovenci bodo tekmo z Azerbajdžanom igrali v 11. novembra, s Kosovom 15. novembra, v Grčiji pa bodo gostovali 18. novembra. Vse tekme bodo ob 20.45. Slovenija se z Azerbajdžanom še ni merila, s Kosovom je igrala oktobra in zmagala z 1:0, z Grčijo pa je igrala šestkrat in ima z njo tri poraze in tri remije, enega tudi v tej ligi narodov na prvi medsebojni tekmi (0:0). Grčija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 54., Slovenija je 62., Azerbajdžan 114., Kosovo pa 117.

Seznam igralcev:
- vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Salernitana), Matjaž Rozman (Celje);
- branilci: Miha Mevlja (Soči), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb), Nejc Skubic (Konyaspor), Jure Balkovec (Karagumruk), Miha Blažič (Ferencvaros), Nemanja Mitrović (Maribor), Jon Gorenc Stanković (Sturm), Mario Jurčević (Osijek);
- vezisti: Josip Iličić(Atalanta), Jasmin Kurtić (Parma), Miha Zajc (Genoa), Jaka Bijol (Hannover), Amedej Vetrih (Rizespor), Sandi Lovrić (Lugano), Nino Kouter (Mura), David Tijanić (Rakow);
- napadalci: Tim Matavž (Al-Wahda), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev), Andraž Šporar (Sporting Lizbona), Damjan Bohar (Osijek), Haris Vučkić (Real Zaragoza).

nogomet slovenija selektor