vestnik

Ključarovci prvaki Socca lige prvakov

Vestnik, 9. 9. 2019
Arhiv lige
ŠD Arko Ključarovci so prvaki Socca lige prvakov.
Šport

V Mariboru je od 5. do 8. septembra potekalo najelitnejše klubsko tekmovanje - Socca liga prvakov, na katerem sta igrala tudi dva pomurska predstavnika.

Na tekmovanju je nastopalo 24 klubov iz 16 držav, med njimi Športno društvo (ŠD) Arko Ključarovci in Nogometni klub (NK) Kapela Ekosen. Prvi so zaigrali v velikem finalu in z rezultatom 4 : 2 premagali lanskoletne prvake Dynamik Torun s Poljske. Po rednem delu se je tekma končala z 2 : 2, v kazenskih strelih pa so bili uspešnejši Pomurci. Vratar Ključarovcev je namreč Poljakom ubranil oba strela. V tekmi za tretje mesto je MFC Sofia Bulgari iz Bolgarije s 7 : 4 premagala hrvaško ekipo AP Zagreb Blažević MNK Sasina. 

socca-liga-prvakov, finale, šd-arko-ključarovci
Arhiv lige
Veselje je bilo nepopisno.

Kristian Vrbnjak, vodja ŠD Arko Ključarovci, je po končani tekmi povedal, da gre največja pohvala fantom, ki so si vzeli čas in vložili ves trud skozi celotni turnir ter se odrekli marsikateri obveznosti. "Sama organizacija ni bila lahka, saj je turnir trajal več dni, za nas pa je bilo to tekmovanje prvo na tako visoki ravni. Glede same taktike smo uporabili svoj sistem, ki smo se ga dogovorili na prvi tekmi. Nato pa smo ga samo še s tekme v tekmo nadgrajevali. S tem smo tudi posledično začeli verjeti vase ter potihem pričakovali veliki finale. Še enkrat kapo dol mojim fantom za borbenost,« je dodal. 

NK Kapela Ekosen je v skupinskem delu zmagala vse tekme in zasedla prvo mesto v skupini, nato pa so bili v osmini finala za njih z 2 : 8 premočni Bratislava Papalalulu s Slovaške. Na obe ekipi so ponosni tudi pri Slovenski malonogometni zvezi, saj sta dokazali, da se v Sloveniji igra kakovostni mali nogomet.

socca-liga-prvakov šd-arko-ključarovci