vestnik

Končnica 1. SFL: Prleki zapravili prednost dveh zadetkov

M. Š., 13. 3. 2021
Jure Zauneker
KMN Tomaž ŠIC BAR
Šport

Druga tekma za uvrstitev v polfinale državnega prvenstva v futsalu bo v petek v Ljutomeru.

S prvimi dvoboji četrtfinala se je pričela končnica državnega prvenstva v 1. slovenski futsal ligi. Prleška ekipa Tomaž ŠIC bar je gostovala na Škofijah, kjer se je pomerila z Bronxem. Obe tekmi rednega dela prvenstva med tema dvema nasprotnikoma so dobili Primorci z rezultatom 3 : 2, tudi na prvi tekmi četrtfinala pa so bili boljši s 4 : 3 (1 : 2). Povratna tekma bo v petek, 19. marca 2021, ob 20. uri v dvorani ŠIC Ljutomer.

ljutomer, futsal, kmn-tomaž-šic-bar, fc-litija
Jure Zauneker
KMN Tomaž Šic bar

Tomaž ŠIC bar je na Primorskem nastopil v naslednji postavi: Tadej Romih, Miha Pšajd, Miha Prijol (vratarji), Matevž Kukovec, Urban Goričan (kap.), Mitja Plahuta, Niko Vajda, Marko Senekovič, Bojan Klemenčič, Marcel Vindiš, Urban Senekovič in Jakob Mesarič. Zaradi kazni je manjkal Aleš Marot, ki se bo ekipi pridružil v petek na drugi tekmi.

Pomembnost tekme je naredila svoje. Igralci obeh ekip so naredili veliko neizsiljenih, individualnih napak, veliko dela pa sta z dosojanjem prekrškov imela tudi sodnika Alen Božič in Gregor Korošec. Trener Tomaža ŠIC bara Matej Gajser se je tudi tokrat odločil, da se bo nasprotniku zoperstavil z dvema četvorkama, na vrata pa je postavil Romiha.


Po nezanimivih prvih desetih minutah dvoboja so se v nadaljevanju prvi veselili domačini, ko je zadel Nik Klinc (13). Še pred odhodom na odmor so Prleki spreobrnili izid. Najprej je zadel Kukovec (19), nato pa po izpolnjeni kvoti prekrškov domače ekipe še M. Senekovič iz kazenskega udarca z desetih metrov (20).

ljutomer, futsal, kmn-tomaž-šic-bar, kmn-sevnica
Jure Zauneker
KMN Tomaž ŠIC BAR

Ko je v 24. minuti z lepim zadetkom v levi zgornji kot vrat domačega vratarja Alena Mordeja za 3 : 1 zadel še U. Senekovič, so bili gostje blizu uspeha. Vendar niso zdržali. Tudi zaradi nepotrebnih individualnih napak so dovolili gostiteljem, da so prišli do zmage. Za veliko veselje v taboru Bronxa so v polno zadeli Davor Stanišič (26), Borut Kolar (31) in Klinc (35).


Med štiri najboljše ekipe se bo uvrstilo moštvo, ki bo prvo slavilo na dveh tekmah četrtfinala.

futsal tomaž-šic-bar državno-prvenstvo