vestnik

Mura, Nafta in Beltinci brez tekem vsaj do konca marca, koronavirus preložil začetek nogometa tudi v Pomurju

ABE, 12. 3. 2020
Aleš Cipot
Fazanerija bo samevala vsaj do konca marca. Slika je simbolična.
Šport

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je prekinila vsa tekmovanja.

0f50395f6cc55a923f10789e54f2056a
Nataša Juhnov
Kaj bo z navijači na pomurskih nogometnih igriščih zaradi koronavirusa? Slika je simbolična.

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je ustavila vsa tekmovanja pod svojim okriljem. »NZS je ocenila, da je morebitno tveganje okužbe previsoko, da bi se nogometna tekmovanja nadaljevala, zato je z današnjim dnem prekinila vsa tekmovanja pod svojim okriljem, poleg tega NZS priporoča tudi prekinitev vseh treningov za vse mlajše in mladinske selekcije. Ukrep za zdaj velja do konca marca, delovanje NZS na ostalih področjih pa bo med tem časom potekalo nemoteno, vendar v skladu s priporočili in odredbami države. Ker se razmere hitro spreminjajo, bomo še naprej pozorno spremljali situacijo in v skladu s tem sprejemali nadaljnje ukrepe,« so sporočili iz NZS.

Tako je odpovedana prvoligaška tekma v Kidričevem med Aluminijem in Muro v soboto ter tekmi 2. SNL v Lendavi in Beltincih (Nafta – Roltek Dob v soboto in Beltinci – Koper v nedeljo). Tudi pokalni tekmi Nafte in Mure v sredo ne bosta odigrani. 

e4a7b28aa68e9b29629abcc96f30eabe
Nataša Juhnov
V nedeljo bi morala biti na sporedu tekma med Tromejnikom in Gradom, a je preložena.

V Medobčinskih nogometnih zvezah (MNZ) Murska Sobota in Lendava, ki sami vodita tekmovanja in bi morali s tekmami začeti ta konec tedna, so prav tako odpovedali tekme. Po besedah Slavka Režonje, predsednika lendavske medobčinske nogometne zveze, so sicer že pripravljali pravila, po katerih bi bilo lahko na tekmi 100 službenih oseb (nogometaši in strokovno vodstvo obeh ekip, sodniki, delegat, zdravniška oskrba in rediteljska služba) in 400 gledalcev. Tekme 1. kroga Pomurske nogometne lige, med drugimi tekmo med Tromejnikom in Gradom, ki bi morale biti odigrane v soboto in nedeljo, so za zdaj preložili za nedoločen čas, klube pa pozvali še, naj opustijo igranje prijateljskih tekem. Predsednik MNZ Murska Sobota Danilo Kacijan je prav tako do nadaljnjega preložil vsa tekmovanja pod okriljem MNZ Murska Sobota; tako je tudi odpadel sobotni derbi 1. Medobčinske nogometne lige med Bakovci in Hodošem. 

nogomet pomurje koronavirus