vestnik

"Ljubezen, ljubezen in ljubezen, za vedno," se glasi Pelejevo poslovilno sporočilo

Vestnik.si, STA, 30. 12. 2022
Profimedia
Šport

Pele je svetu pustil zadnje sporočilo. "Njegovo sporočilo bo postalo zapuščina za prihodnje generacije," je zapisano na družbenih omrežjih Brazilca, ki je umrl v četrtek v starosti 82 let: "Ljubezen, ljubezen in ljubezen, za vedno."

Legendarni brazilski nogometaš Pele je umrl v 83. letu starosti, je včeraj preko Instagrama sporočila njegova hči Kely do Nascimento. Pele se je za vedno poslovil v krogu družine v bolnišnici Albert Einstein v Sao Paulu. Potem ko se mu je 21. decembra zdravstveno stanje poslabšalo, je po dolgotrajnem zdravljenju izgubil bitko z rakom. "Ljubimo te do neskončnosti, počivaj v miru," je zapisala Nascimento na Instagramu ob fotografiji prepletenih dlani iz bolnišnice Albert Einstein, kamor je bil Pele vnovič sprejet pred mesecem dni.


Trikratni svetovni prvak, s pravim imenom Edson Arantes do Nascimento, je podlegel raku. Pele, po mnenju številnih najboljši nogometaš vseh časov, je zadnje tedne na kliniki v Sao Paulu prejemal le paliativno zdravljenje. Nogometni svet je izgubil svojega "kralja". V bolnišnici, kjer so potrdili smrt Peleja, so izrazili solidarnost z družino in vsemi prizadetimi. Uradni vzrok smrti je bila po navedbah bolnišnice, kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, odpoved več organov kot posledica napredovanja raka debelega črevesa, povezanega z njegovo boleznijo.

pele
Profimedia
Svetovno prvenstvo leta 1970.

Navdih in ljubezen sta zaznamovala pot kralja Peleja, ki je mirno umrl. Edson je na svojem potovanju "očaral svet s svojo genialnostjo, ustavil vojno, izvajal socialno delo po vsem svetu in širil tisto, za kar je najbolj verjel, da je zdravilo za vse naše težave: ljubezen". Ljubezen, ljubezen in ljubezen, za vedno, je ob smrti na njegovem profilu zapisano preko Instagrama.

nogomet smrt