vestnik

Luka Bobičanec: "To je doslej največja tekma moje kariere"

Vestnik.si, 22. 5. 2021
Aleš Cipot
Luka Bobičanec: "Če nam bo zdaj uspelo zmagati in osvojiti naslov, bo to velika nagrada zame in za moje soigralce."
Šport

Danes zvečer bo v Ljudskem vrtu padlo še zadnje dejanje aktualnega prvenstva, ki ga bo vodil sodnik Matej Jug, pred velikim finalom med Mariborom in Muro pa sta še svoje zadnje misli razkrila Luka Bobičanec in Ante Šimundža.

Verjetno je to najboljši trenutek, ko lahko Mura slavi v Ljudskem vrtu, kjer je nazadnje zmagala leta 2001? Bolj primernega si ne bi mogla izbrati. 

Bobi: "Da, to je pravi trenutek in primeren čas, da dosežemo zmago v Mariboru."

Je to največja tekma vaše kariere in za vašo generacijo? 

Bobi: "Gotovo, da je, vsaj doslej. Kaj bo pa še sledilo, bomo videli. Tako za mene kot vse ostale soigralce."

Nekaj pritiska pa vseeno bo tudi pri vas, saj gre vendarle za naslov najboljšega? 

Bobi: "Pritisk je pred vsako tekmo. Večji je bil pred dvobojem z Domžalami, saj smo si tam zastavili cilj, da moramo nujno zmagati in se uvrstiti v Evropo. Ta cilj smo že dosegli, tako da lahko v srečanje z Mariborom gremo precej bolj neobremenjeno. Igrali bomo sproščeno in skušali zmagati."

Na koga je treba posebej paziti pri Mariboru?

Bobi: "Mislim, da to sezono v nobenem klubu nihče posebej ne izstopa. Tako da bo treba paziti na vse njegove igralce v napadu in na celotno ekipo."

Še pred dobrimi štirimi leti ste igrali v tretji hrvaški ligi? Ste si kdaj mislili, da boste nekoč igrali v odločilni tekmi za naslov prvaka?

Bobi: "Jaz sem vedno optimist in skušam napredovati iz treninga v trening, iz tekme v tekmo. Če nam bo zdaj uspelo zmagati in osvojiti naslov, bo to velika nagrada zame in za moje soigralce."

medijski-termin, mura, luka-bobičanec
Aleš Cipot
Ante Šimundža: "Ker že dolgo nismo slavili v Mariboru, si zdaj še toliko bolj želimo zmage."

Gospod Šimundža, veliko lovorik ste osvojili kot trener Maribora v Ljudskem vrtu. Je zdaj čas za še eno lovoriko na istem prizorišču, vendar tokrat z drugim klubom?

Ante: "Ma ne, prepotentno bi bilo trditi kaj takega. Nismo mi klub, ki vodi slovenski nogomet. Smo pa klub, ki želi biti čim bolj prepoznaven ter se čimbolj približati in priključiti dvema največjima slovenskima kluboma."

Vaša statistika v medsebojnih dvobojih s Simonom Rožmanom je zelo dobra. Z njim niste izgubili že od leta 2014.

Ante: "Statistika je dobra, nekaj pokaže, ni pa merodajna."

Se pravi, to, da Mura v Mariboru ni zmagala že dvajset let, tudi ne pomeni veliko?

Ante: "Lahko pomeni to, da smo ravno zaradi tega še bolj lačni zmage in si je zdaj še bolj želimo."

Dejali ste, da je bila zmaga z Domžalami najpomembnejša za nadaljnje nemoteno delovanje kluba. Ampak uvrstitev v kvalifikacije za Ligo prvakov prinaša še več denarja.

Ante: "Seveda. To je še eno dejstvo. Že pred sezono smo napovedali, da je naš tihi cilj Evropa, ki je zelo pomembna za delovanje kluba, če pa se bo ponudila priložnost za še kaj večjega, pa jo bomo skušali izkoristiti. Kakšni športniki pa bi bili, če si ne bi želeli zgrabiti takšne priložnosti in skušali biti najboljši?!"

medijski-termin-mure luka-bobičanec ante-šimundža