vestnik

Luka Jablanovec četrti na državnem prvenstvu v vzponu

Vestnik.si, 17. 9. 2020
Arhiv KK Tropovci
Mladi tekmovalci KK Tropovci so bili aktivni na dveh državnih prvenstvih.
Šport

Kolesarji KK Tropovci so na Otočcu pri Novem mestu tekmovali na državnem prvenstvu v vožnji na čas v kategoriji dečkov in deklic. Pri Ilirski Bistrici pa je potekalo DP v vzponu za kategorije OCK.

Proga za kategoriji dečkov C in B je bila dolga 4,2 km, proga za kategorijo dečkov A pa 8,4 km. Med dečki B je bil Gal Kaučič osmi, Marko Koren enajsti in Matic Polanšček petnajsti. Med dečki A je Gal Žido, od katerega so v klubu največ pričakovali, kronometer končal na trinajstem mestu, Tristan Ketiš pa je bil na svojem prvem kronometru devetnajsti. V KK Tropovci pravijo, da so s pristopom varovancev zadovoljni, se pa pozna, da fantom primanjkuje dirk. Zato upajo, da se bo ta mora s covidom-19 končala in bodo še boljši v zimski sezoni in v novi sezoni naslednje leto. Na prizorišču prvenstva jih je obiskal tudi njihov nekdanji član, eden nekoč najboljših kolesarjev v svetovni seriji, ki je že končal svojo kariero. To je Simon Špilak, ki je na prireditvi podeljeval odličja najboljšim. 

simon spilak pm
Profimedia
Simon Špilak, ki je že končal aktivno kariero, je tokrat sam podeljeval odličja najboljšim.

Na progi od Ilirske Bistrice do Sviščakov pod Snežnikom pa je potekalo državno prvenstvo v vzponu za kategorije OCK. Med člani je državni prvak postal Jani Brajkovič (Adria Mobil). Med starejšimi mladinci je dirkal tudi član KK Tropovci Luka Jablanovec, zasedel je odlično, četrto mesto in za las zgrešil stopničke. Vsi tekmovalci vseh kategorij so startali hkrati, dirka pa je potekala po razgibani trasi, dolgi 19,8 km. Kolesarji so prevozili čez 800 višinskih metrov na asfaltni podlagi, ki je bila na zadnjih desetih kilometrih na novo asfaltirana. V kategoriji starejših mladincev je slavil Gal Glivar iz Adrie Mobil pred klubskim kolegom Aljažem Colnarjem in Fabijanom Kraljem iz kluba Ljubljana Migi Migi, ki je bil tako uvrščen tik pred Jablanovcem.

kolesarstvo otočec kk-tropovci