vestnik

(FOTO) Mariborski odbojkarji slavili v Murski Soboti

Miha Šoštarič, 12. 2. 2022
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad : Merkur Maribor
Šport

Soboška ekipa brez poškodovanega Connorja McConnella ni uspela presenetiti prvakov

Sinoči je bil v Murski Soboti odigran dvoboj 16. kroga Sportklub 1. A državne lige za odbojkarje. Panvita Pomgrad je gostila državne prvake iz Maribora, ki so po poldrugi uri igre tekmo dobili s 3 : 0 (23, 23, 20). Sobočani ostajajo pri 15. točkah, kar jih trenutno uvršča na šesto mesto.

panvita-pomgrad, maribor, merkur-maribor, odbojka
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad : Merkur Maribor

Soboški trener Dejan Fujs je dvoboj proti ekipi iz štajerske prestolnice odigral brez poškodovanega korektorja Connorja McConnella, kljub temu pa so bili njegovi soigralci v prvih dveh nizih povsem konkurenčni odbojkarjem Merkurja. 
Sobočani so prvi niz pričeli odlično in med drugim povedli z 12 : 9. Sladilo je nekaj slabših minut, kar so Mariborčani izkoristili in s štirimi zaporednimi točkami povedli s 13 : 12. V uvodnem nizu sta bili ekipi nazadnje izenačeni na 19. točki. Izkušeni gostje so si pri izidu 24 : 21 priigrali prvo zaključno žogo, a so izkoristili šele tretjo.

panvita-pomgrad, maribor, merkur-maribor, odbojka
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad : Merkur Maribor

Blizu 100 gledalcev je tudi v drugem nizu spremljalo izenačeno odbojko. Ekipi sta se menjavali v vodstvu, gostitelji pa so zadnjič vodili s 17 : 16. V končnico niza so z dvema točkama naskoka (22 : 20) vstopili gostje, ki so izkoristili drugo zaključno žogo. V zadnjem, tretjem nizu sta bili ekipi nazadnje izenačeni pri izidu 10 : 10, nato pa so gostitelji naredili preveč individualnih napak, kar so i Mariborčani izkoristili in prišli do trinajste zmage v sezoni. Pri domačih sta bila najbolj učinkovita Jakob Rojnik in Branislav Radović s po 13. točkami, pri gostih pa Ahmed Ikhbayri (13) in Roland Gergye (12).
odbojka panvita-pomgrad