vestnik

Med dobitniki najvišjih priznanj za gorske kolesarje tudi trije Prekmurci

Vestnik.si, 7. 3. 2022
Tomaž Benko
KSŠD Sveti Jurij že vrsto let med drugim organizira Kolesarski dvoboj Trebaš, ki poteka na poligonu ob igrišču pri OŠ Sveti Jurij.
Šport

Slovenski pokal Pumpaj Slovenija v roke KSŠD Sveti Jurij

Sinoči je Kolesarska zveza Slovenije tik pred novo sezono podelila pokale najboljšim gorskim kolesarjem in kolesarkam lanske sezone 2021. Med dobitniki najvišjih priznanj so se znašli tudi trije Prekmurci, vsi trije so dosegli najvišje uvrstitve.  
V kategoriji pumptrack oz. vožnji na grbinah sta skupno zmago in s tem tudi slovenski pokal Pumpaj Slovenija osvojila Natan Šavel in Aleš Gomboc, oba člana KSŠD Sveti Jurij. 
Šavel je končno prvo mesto dosegel v kategoriji U15, medtem ko je Gomboc premagal vso konkurenco v kategoriji masters (l. 1991 in starejši).
Omenimo še, da sta lansko poletje tako Natan Šavel kot Aleš Gomboc v že omenjeni disciplini osvojila tretji mesti na Državnem prvenstvu v pumptracku. 
Kot zanimivost dodajmo še, da je Aleš Gomboc, sicer alfa in omega goričkega kluba KSŠD Sv. Jurij, tudi trener Natana Šavla. 

prenos
Osebni arhiv
Aleš Gomboc in Natan Šavel med dobitniki najvišjih priznanj.

V disciplini downhill oziroma spust je prvo mesto med članicami dosegla Sobočanka Nina Kovač, ki sicer tekmuje za KK Rajd iz Ljubljane, kjer tudi živi. 
ksšd-sveti-jurij kolesarstvo