vestnik

Mednarodni košarkarski turnir v Lendavi dobil Novi Sad

Jože Gabor, 27. 10. 2022
Jože Gabor
Lendavski košarkarji so se pomerili z ekipama iz Srbije in Hrvaške.
Šport

Košarkarski klub Lindau Lendava je v dvorani Dvojezične srednje šole Lendava organiziral košarkarski turnir, na katerem so sodelovale ekipe iz Srbije, Hrvaške in Slovenije: KK Novi Sad (veterani), KK Rudar Mursko Središče in KK Lindau Lendava.

Najprej sta se pomerili ekipi KK Lindau : KK Novi Sad 41 : 47. Na drugem srečanju je KK Rudar Mursko Središče premagal KK Lindau Lendava 50 : 35. Na koncu pa je KK Novi Sad premagal KK Rudar Mursko Središče 37 : 35. Pred začetkom športnih srečanj je udeležence in prisotne gledalce pozdravil predsednik lendavskega košarkarskega kluba Velimir Horvatič, vsi prisotni pa so se z minuto molka spomnili na nedavno preminulega predsednika kluba Roberta Ščapa.

Prvo mesto so tako osvojili igralci iz Novega Sada, domačini pa so kljub obema porazoma pustili dober vtis in bili s svojo igro zadovoljni, je po turnirju povedal Velimir Horvatič. Z ekipo iz Hrvaške sodelujejo že več kot dvajset let, z ekipo iz Novega Sada pa so začeli sodelovati letos spomladi, ko so se udeležili turnirja v Novem Sadu. Pri organizaciji gostovanja lendavskih košarkarjev v Novem Sadu in turnirja v Lendavi je sodelovalo tudi Kulturno in turistično društvo Lendava – Novi Sad, ki ima sedež v Lendavi in mu predseduje Zlatka Frajzman. Ob njihovem gostovanju na turnirju v Novem Sadu so jim gostitelji predstavili to srbsko mesto, tokrat pa so oni predstavili gostom iz Novega Sada turistične in kulturne znamenitosti Lendave.

košarka lendava turnir novi-sad