vestnik

Mladi košarkarici iz Rakičana evropski prvakinji

Vestnik.si, 26. 8. 2019
Osebni arhiv
Blaža Čeh in Mia Žekš
Šport

Blaža Čeh in Mia Žekš, obe doma iz Rakičana, sta s slovensko reprezentanco osvojili zlato medaljo na evropskem prvenstvu divizije B do 16 let.

Slovenska košarkarska reprezentanca deklet v mladinski konkurenci do 16 let je v finalu evropskega prvenstva v Bolgariji zanesljivo premagala Portugalsko z izidom 71 : 56 in brez izgubljene tekme osvojila zlato medaljo. Mlade slovenske košarkarice so v Sofiji dosegle zgodovinski uspeh ter Sloveniji poleg izjemnega prvega mesta priigrale napredovanje iz divizije B v divizijo A.

košarka, slovenija, mia-žekš
KZS
Slovenke U16 so postale evropske prvakinje in napredovale v najelitnejšo skupino.

Zlato medaljo sta osvojili tudi Blaža Čeh in Mia Žekš, obe sta doma iz Rakičana. V finalu je Čehova, ki igra za Ženski košarkarski klub (ŽKK) Cinkarna Celje, na parketu preživela skoraj 19 minut in dosegla pet točk. Žekšova, ki brani barve ŽKK Pomurje, pa je bila na igrišču poldrugo minuto, njena statistika je sicer ostala prazna. "Igralke so še enkrat več pokazale, da so prave zmagovalke. Čestitke vsem za osvojeno prvo mesto, brez praske in na splošno dobro reprezentančno akcijo. To je velik uspeh za slovensko žensko košarko. Zahvala zvestim navijačem za vso podporo, ki smo jo bili deležni," je bil po prvenstvu zadovoljen Gašper Sluga, selektor reprezentance deklet do 16 let.

košarka, slovenija,blaža čeh, mia-žekš
Osebni arhiv
Blaža Čeh in Mia Žekš

Zlato medaljo so osvojile Ana Vita Mićunović, Blaža Čeh, Tara Pulević, Ula Ude, Alina Kvrgić, Zala Šrot, Hana Ivanuša, Sara Burgar, Ana Nuša Anžič, Anja Dragar, Mia Žekš in Mojca Jelenc. Na širšem reprezentančnem spisku so bile Sara Sambolić, Hana Sambolić, Sara Garić, Lia Oberč in Katja Sever.

košarka mia-žekš blaža-čeh slovenija